Biddend door de IKEA

21 november 2018
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door:
    Jan Willem Janse

Aandacht maakt alles mooier, zegt IKEA. Dat klopt. Zeker als je aandacht besteed aan wat God je wil laten zien. Alhoewel, alles? Eerlijk gezegd voelde deze manier van aandacht af en toe best confronterend. Niet alles in deze wereld is mooi. Zelfs in de IKEA niet. 

Wat zie je dan, als je op deze manier door de winkel loopt? Dat was voor ieder lid van de gebedsgroep verschillend. De een werd geraakt door een jonge man die met een oudere vrouw door de showroom rolde. De aandacht die deze jongen haar gaf was vertederend.  Een ander zag de grimmige sfeer die sommige mensen meedroegen en werd erdoor bewogen. Hoe zit het in hun gezin? Is de thuissituatie veilig voor die kids?

Die vraag kwam bij iedere bidder deze avond wel omhoog. Lopend langs de kinderbedden voelde ik Gods hart voor de kinderen voor wie hun slaapkamer niet veilig was. We baden voor bescherming, hoop en herstel voor deze kinderen.  Bij de afdeling van de woonkamers baden we voor herstel van familierelaties, voor echt contact en de terugkeer hiervan als belangrijke waarde in de samenleving. Ook baden we dat mensen op hun bank niet alleen gevuld worden met vermaak, maar wanneer zij ontspanning zoeken juist ontmoetingen met God mogen hebben. Dat ze mogen weten dat God zorgt en dat Hij redt. Zodat ze ook echt kunnen rusten. 

Er was meer: verbinding voor thuiswerkenden, creativiteit voor ontwikkelaars van speelgoed, licht in de duisternis in de ‘donkere dagen van het jaar’, originele ideeën voor verduurzaming. En natuurlijk een zegen voor de bedrijfsleider en het personeel. Opdat ook de IKEA een zegen mag zijn voor Vathorst en haar omgeving.

Ook bidden voor je omgeving?
De Week van Gebed is een goed moment om te beginnen! Van 19 t/m 26 januari komen christenen samen om te bidden voor mensen en situaties ver weg en dichtbij. Je kunt gemakkelijk aansluiten óf zelf een gebedsbijeenkomst organiseren. Kijk op deze pagina voor meer informatie. 

6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland