Onderzoek in de kerk is goud waard

12 oktober 2018
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Onderzoek in de kerk is te mooi om te laten liggen. Naar aanleiding van Re-search & Re-act, een evenement dat verbinding legt tussen onderzoekers en het werkveld, schreef Martine Versteeg een brief.

Over een maand is het weer zover: Re-search & Re-act. Een event waarin recent onderzoek onder jeugd & kerk en mensen uit de praktijk elkaar ontmoeten. Zo vertelt Lennard Pors, kerkelijk werker in Zwolle over de vorige editie: “We verschoven in ons jeugdwerk onze focus van methoden naar de vrijwilliger zelf”

Lennard bezocht tijdens Re-search & Re-act een presentatie over methoden in jeugdwerk en ging actief aan de slag in zijn gemeente. Voortaan legt hij meer de nadruk op het toerusten van de vrijwilliger in het jeugdwerk. Hoe kunnen zij zelf een voorbeeld voor de jongeren zijn? Daarbij is er oog voor de vraag of zij de juiste tools in handen hebben en besteden ze ook echt aandacht aan karaktervorming.

Onderzoeksresultaten zoals deze zijn goud waard voor de kerk. Daarom organiseren wij samen met diverse opleidingen en organisaties uit het netwerk Jeugd van MissieNederland, het evenement Re-search & Re-act. Om een verbinding te leggen tussen onderzoek en de praktijk van alle dag in de lokale gemeente. Ons verlangen is dat mensen zoals Lennard zich geïnspireerd weten en deskundig voelen om in hun eigen gemeente een beweging in gang te zetten.  Daarom vind ik het zo mooi om als organisatie hier aan mee te mogen werken. Samen bouwen aan Gods koninkrijk. Wilt u daaraan bijdragen met een gift van €25, €50 of €100? Met uw gift helpt u de kerk in beweging te komen.

Klik hier om te geven

Meer blogs en columns

Geloof in de kerk, geloof in MissieNederland

Als kind was kerk en geloof vanzelfsprekend aanwezig in ons gezin dat uitgezonden werd naar Indonesië om de kerken …
Lees verder

Kerstgroet 2022

In de afgelopen weken las ik het boek Het vergeten individu van psychiater Esther van Fenema. Het boek is een gitzw…
Lees verder

Het verdriet van zendingskinderen

Eerder dit jaar werd ik getipt over het boek ‘Het verdriet van de zending’. Dit boek vertelt het verhaal van…
Lees verder