Onderzoek in de kerk is goud waard

12 oktober 2018
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Onderzoek in de kerk is te mooi om te laten liggen. Naar aanleiding van Re-search & Re-act, een evenement dat verbinding legt tussen onderzoekers en het werkveld, schreef Martine Versteeg een brief.

Over een maand is het weer zover: Re-search & Re-act. Een event waarin recent onderzoek onder jeugd & kerk en mensen uit de praktijk elkaar ontmoeten. Zo vertelt Lennard Pors, kerkelijk werker in Zwolle over de vorige editie: “We verschoven in ons jeugdwerk onze focus van methoden naar de vrijwilliger zelf”

Lennard bezocht tijdens Re-search & Re-act een presentatie over methoden in jeugdwerk en ging actief aan de slag in zijn gemeente. Voortaan legt hij meer de nadruk op het toerusten van de vrijwilliger in het jeugdwerk. Hoe kunnen zij zelf een voorbeeld voor de jongeren zijn? Daarbij is er oog voor de vraag of zij de juiste tools in handen hebben en besteden ze ook echt aandacht aan karaktervorming.

Onderzoeksresultaten zoals deze zijn goud waard voor de kerk. Daarom organiseren wij samen met diverse opleidingen en organisaties uit het netwerk Jeugd van MissieNederland, het evenement Re-search & Re-act. Om een verbinding te leggen tussen onderzoek en de praktijk van alle dag in de lokale gemeente. Ons verlangen is dat mensen zoals Lennard zich geïnspireerd weten en deskundig voelen om in hun eigen gemeente een beweging in gang te zetten.  Daarom vind ik het zo mooi om als organisatie hier aan mee te mogen werken. Samen bouwen aan Gods koninkrijk. Wilt u daaraan bijdragen met een gift van €25, €50 of €100? Met uw gift helpt u de kerk in beweging te komen.

Klik hier om te geven

Meer blogs en columns

Zo blij als een kind

‘Weet je wat ik zo grappig vond net? Ik denk dat jullie het niet hoorden? Toen die honderd kinderen vooraan stonde…
Lees verder

Diepgaande gesprekken en verbondenheid

Op dinsdagochtend 7 november 2023, kwamen Third Culture Kids (TCKs), medewerkers van zendingsorganisaties en ouders van …
Lees verder

Samen Jong draagt al één jaar bij aan het brengen van leven

Samen Jong bestaat deze week één jaar. Een jubileum en écht een reden voor een feestje. Waar eerst …
Lees verder
6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland