Stap uit je bubbel!

18 mei 2017
  • Profielafbeelding van Jan Wessels
    Door:
    Jan Wessels

“Joh, weet je, ik heb altijd massa’s vrienden en kennissen gehad”. Je kunt je er iets bij voorstellen. Ze is midden 30, single en staat vol in het leven. Maar ze kende niemand die kon vertellen wie Jezus is. Toen kwam The Passion naar haar stad. Over uit je bubbel stappen gesproken!

Nee, ze had helemaal niks met de EO, maar ze vond het wel interessant. Zo stond ze daar ineens tussen al die duizenden mensen in Rotterdam bij de Erasmusbrug en werd ze geraakt door het verhaal.

De drempel van de kerk is nog steeds erg hoog voor haar, maar door de Alpha-cursus heeft ze er nieuwe vrienden bijgekregen. Om de week komen ze bij elkaar om de Bijbel te lezen, samen te bidden, te eten en leuke dingen te doen.

Ongelooflijk, dat er in Nederland mensen zijn, die geen enkele christen persoonlijk kennen! Blijkbaar leven we zo in een bubbel! Durf jij eruit te komen? Mensen met Jezus in contact brengen? Nee, u/jij hoeft ze niet te bekeren. Dat doet Hij wel. In de kerk of daarbuiten. Maar wie legt het eerste contact? Wie nodigt hen uit? Nee niet per se naar een kerkdienst, maar om met de Opgestane in contact te komen.

En als ze niet willen…? Even goede vrienden, toch? Het gaat uiteindelijk niet om succes, maar om trouw!

Meer blogs en columns

Zamiso: getuigen als een feestje

Mijn vrouw, Dorien, heeft een moestuin en zij vindt het heerlijk om in de aarde te wroeten, zaadjes te zaaien, plantjes …
Lees verder

Op de knieën dankzij Izak

Mijn steen moet wel af. En de werkdag zit er bijna op. Dus ik heb wat haast. Met een stevige pas én een stempel m…
Lees verder

Voor of tegen: het is te gemakkelijk

Ben je voor of tegen Israël? Ben je pro-Palestijns? De volop losgebarsten strijd tussen Israël en Hamas leidt …
Lees verder
6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland