Stay Human

18 juli 2016
  • Profielafbeelding van Martin de Jong
    Door:
    Martin de Jong

Het aantal vluchtelingen dat een asielaanvraag doet in Nederland is de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald. Ook de aandacht in de media voor de instroom van vluchtelingen is sterk afgenomen. Dit betekent echter niet dat ònze aandacht voor dit onderwerp moet verslappen.

Vanuit MissieNederland ondersteun ik de campagne Stay Human. Deze campagne wil laten zien dat er in Nederland – ondanks zorgen en vragen - meer dan genoeg draagvlak is om vluchtelingen een waardige opvang te bieden.

We willen samen met Stay Human een beweging in gang zetten die zich inzet voor vluchtelingen. De campagne wil zowel bezorgdheid én barmhartigheid, angst én naastenliefde voor het voetlicht brengen en bespreekbaar maken. Op een website verzamelen we initiatieven die als het ware antwoord geven op de vragen die in de samenleving leven.

In Amsterdam ben ik persoonlijk betrokken bij het wel en wee van een groep christen-asielzoekers en LHBT’ers uit voornamelijk Syrië. Ook deze groep is op zoek naar veiligheid en geborgenheid. In de praktijk blijkt dit verre van eenvoudig in de diverse opvangcentra. Geweld en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Een goede oplossing hiervoor vinden is complex. Help ook mee om het geluid van Stay Human zo breed mogelijk te verspreiden. www.stayhuman.nu

Meer blogs en columns

Zamiso: getuigen als een feestje

Mijn vrouw, Dorien, heeft een moestuin en zij vindt het heerlijk om in de aarde te wroeten, zaadjes te zaaien, plantjes …
Lees verder

Op de knieën dankzij Izak

Mijn steen moet wel af. En de werkdag zit er bijna op. Dus ik heb wat haast. Met een stevige pas én een stempel m…
Lees verder

Voor of tegen: het is te gemakkelijk

Ben je voor of tegen Israël? Ben je pro-Palestijns? De volop losgebarsten strijd tussen Israël en Hamas leidt …
Lees verder
6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland