Ze lezen niet meer!

18 januari 2016 om 15:01
  • Profielafbeelding van Jan Wessels
    Door: Jan Wessels

Een nieuw 'Bijbel-analfabetisme' doemt op. Steeds minder mensen lezen boeken, laat staan de Bijbel. En als ze wel iets met de Bijbel willen, 'googelen' ze vaak wat teksten bij elkaar die hen aanspreken.

De grote lijn, het verhaal van God met deze wereld, raakt hierdoor steeds verder op de achtergrond. 

Ben ik te somber? 
Ik hoop het van harte. Als directeur van MissieNederland juich ik het in elk geval toe dat 2016 is uitgeroepen tot Bijbeljaar. Wat zou het geweldig zijn als het verhaal van God weer centraal komt te staan en ook toegankelijk wordt gemaakt voor een digitale generatie die anders met boeken omgaat. 

Een blik op de geschiedenis leert dat individuele acties van mensen ertoe leidden dat de Bijbel schoksgewijs een steeds grotere lezerskring kreeg. 

Bid u met me mee dat het Bijbeljaar ook een stimulans zal zijn? 

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021 - ideaz 1 - Voorkom en herstel.png