Bijna had ik het bijltje erbij neergegooid

26 augustus 2015 om 11:11
  • Profielafbeelding van Dorina Nauta
    Door: Dorina Nauta

Vaak hoor ik het zeggen: we willen jonge leiders kansen geven. Fantastisch! Zelf draai ik als 25-jarige mee in verschillende projecten, ook buiten mijn werk. Projecten waar ze visie hebben om de nieuwe generatie in te zetten. Ik ben blij met de kansen die ik krijg.

Ervaren rotten in het vak geven me mogelijkheden om dingen te doen ik nog nooit eerder deed. Maar in de praktijk heeft het mij ook de nodige pijn opgeleverd. En bijna had ik het bijltje erbij neergegooid. Zo veel kritiek kreeg ik over me heen! “Doe het dan zelf maar”, schoot het door mijn gedachten.

Jonge leiders kansen geven, vraagt iets van de cultuur in je gemeente. Onze Nederlandse kritische houding is alles behalve ruimte gevend. Bouw aan een cultuur van genade, waar we fouten mogen maken. Waar we leren van fouten en vervolgens weer opstaan en verder gaan. Anders durven jonge leiders het misschien niet eens aan of vergaat de zin ze al voordat ze begonnen zijn. 

Meer blogs en columns

"Houd je van Mij?"

Vanaf vandaag hebben alle scholen in Nederland vakantie. Ons land maakt zich op voor een paar weken van relatieve rust e…
Lees verder

Heb de complotdenker lief

“Ik ben nergens bang voor,” zei ik overtuigd. Ik was aan het einde van mijn tienerjaren en meende het echt: …
Lees verder

Leren luisteren naar verstikte stemmen

Zijn stem kraakte en verstomde tegelijk met zijn stokkende adem. Hij vroeg om genade, maar werd niet gehoord. George Flo…
Lees verder

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief