Bijna had ik het bijltje erbij neergegooid

26 augustus 2015
  • Profielafbeelding van Dorina Nauta
    Door:
    Dorina Nauta

Vaak hoor ik het zeggen: we willen jonge leiders kansen geven. Fantastisch! Zelf draai ik als 25-jarige mee in verschillende projecten, ook buiten mijn werk. Projecten waar ze visie hebben om de nieuwe generatie in te zetten. Ik ben blij met de kansen die ik krijg.

Ervaren rotten in het vak geven me mogelijkheden om dingen te doen ik nog nooit eerder deed. Maar in de praktijk heeft het mij ook de nodige pijn opgeleverd. En bijna had ik het bijltje erbij neergegooid. Zo veel kritiek kreeg ik over me heen! “Doe het dan zelf maar”, schoot het door mijn gedachten.

Jonge leiders kansen geven, vraagt iets van de cultuur in je gemeente. Onze Nederlandse kritische houding is alles behalve ruimte gevend. Bouw aan een cultuur van genade, waar we fouten mogen maken. Waar we leren van fouten en vervolgens weer opstaan en verder gaan. Anders durven jonge leiders het misschien niet eens aan of vergaat de zin ze al voordat ze begonnen zijn. 

Meer blogs en columns

Zamiso: getuigen als een feestje

Mijn vrouw, Dorien, heeft een moestuin en zij vindt het heerlijk om in de aarde te wroeten, zaadjes te zaaien, plantjes …
Lees verder

Zo blij als een kind

‘Weet je wat ik zo grappig vond net? Ik denk dat jullie het niet hoorden? Toen die honderd kinderen vooraan stonde…
Lees verder

Op de knieën dankzij Izak

Mijn steen moet wel af. En de werkdag zit er bijna op. Dus ik heb wat haast. Met een stevige pas én een stempel m…
Lees verder
6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland