Zoeken naar barstjes

1 juni 2015
  • Profielafbeelding van Rick Jansen
    Door:
    Rick Jansen

In de christelijke wereld is een, nog kleine, groep rusteloos op zoek naar barstjes in het gesloten evangelische systeem. Een kleine groep zoekers bevraagt de huidige leiders naar de juistheid van hun dichte systeem. Dat wordt helaas al snel opgevat als kritiek of zelfs als een vorm van geloofsafval. Dat is jammer, want het oude is voorbij. Ook al hebben veel leiders dat nog niet door.

Ik ben blij met het congres van MissieNederland over de ‘Ondertussenheid en pleit voor een open gesprek. Niet veroordelend, maar met respect. We willen toch allemaal een volgeling van Jezus zijn? Die alles opgeeft en Hem onvoorwaardelijk volgt. Naar de openbaring die God ons heeft gegeven. Door die bril bekijken we de wereld. Sommigen dogmatisch. Anderen niet.

Ik wil Jezus volgen. Vanuit de gebrokenheid van alledag. Mijn stellingname daarbij is niet te oordelen, maar Hem te volgen vanuit mijn bril, opvoeding en opleiding, misschien modern, misschien postmodern. Maar ik wil het doen. Samen met die ander en Ander.

6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland