Meer dan een cv

7 november 2014
  • Profielafbeelding van Martin de Jong
    Door:
    Martin de Jong

Op papier ken ik ze al. Ze hebben me hun cv en allerlei andere relevante informatie toegezonden. Ik heb een bepaalde indruk van ze en denk de potentiele pioniers die meedoen aan de Loopbaanadviesdag wel te kennen. Dan vertellen ze iets over hun roeping en achtergrond en blijkt dat iemand toch echt meer is dan zijn of haar cv.

Ik raak onder de indruk van bewogen levens waarin veel is gebeurd. Via allerlei omwegen raken mannen en vrouwen ervan overtuigd om fulltime het missionaire werk in te gaan. Soms ondanks teleurstellingen of grote moeite. Eigenlijk moet ik zeggen: mede dankzij de dingen die ze hebben meegemaakt besluiten ze pionier te worden. Voor mij is dat steeds weer duidelijk: God werkt in en door mensen en het resultaat is uiteindelijk niet afhankelijk van ons maar van Hem.

Als missionair coördinator ben ik ben bij EA-EZA verantwoordelijk voor de Loopbaanadviesdag Missionair Pionieren (LAMP). Tijdens een lange dag worden kandidaten onderworpen aan allerlei testen en opdrachten. Doel is om te ontdekken over welke missionaire gaven iemand beschikt en hoe deze in een pionierssituatie tot hun recht komen. De volgende dag is op 19 november aanstaande. Bid u mee?

Meer blogs en columns

Geloof in de kerk, geloof in MissieNederland

Als kind was kerk en geloof vanzelfsprekend aanwezig in ons gezin dat uitgezonden werd naar Indonesië om de kerken …
Lees verder

Kerstgroet 2022

In de afgelopen weken las ik het boek Het vergeten individu van psychiater Esther van Fenema. Het boek is een gitzw…
Lees verder

Waarom ik ondanks haar onrecht en gebrokenheid nog steeds in de kerk geloof

Deze week is de serie The Chosen in Nederland in première gegaan. Het eerste seizoen is sinds gisteren te zien bi…
Lees verder