Meer dan een cv

7 november 2014 om 09:20
  • Profielafbeelding van Martin de Jong
    Door: Martin de Jong

Op papier ken ik ze al. Ze hebben me hun cv en allerlei andere relevante informatie toegezonden. Ik heb een bepaalde indruk van ze en denk de potentiele pioniers die meedoen aan de Loopbaanadviesdag wel te kennen. Dan vertellen ze iets over hun roeping en achtergrond en blijkt dat iemand toch echt meer is dan zijn of haar cv.

Ik raak onder de indruk van bewogen levens waarin veel is gebeurd. Via allerlei omwegen raken mannen en vrouwen ervan overtuigd om fulltime het missionaire werk in te gaan. Soms ondanks teleurstellingen of grote moeite. Eigenlijk moet ik zeggen: mede dankzij de dingen die ze hebben meegemaakt besluiten ze pionier te worden. Voor mij is dat steeds weer duidelijk: God werkt in en door mensen en het resultaat is uiteindelijk niet afhankelijk van ons maar van Hem.

Als missionair coördinator ben ik ben bij EA-EZA verantwoordelijk voor de Loopbaanadviesdag Missionair Pionieren (LAMP). Tijdens een lange dag worden kandidaten onderworpen aan allerlei testen en opdrachten. Doel is om te ontdekken over welke missionaire gaven iemand beschikt en hoe deze in een pionierssituatie tot hun recht komen. De volgende dag is op 19 november aanstaande. Bid u mee?

Meer blogs en columns

Ik ben vergeten te bidden

Het was nog een ver-van-mijn-bed-show, ruim anderhalf jaar geleden. Het niet meer schudden van elkaars handen leidde tot…
Lees verder

De moeilijke keuzes die kerkleiders moeten maken rondom de anderhalve meter en CoronaCheck-app

Leuk zo’n Catshuis-overleg, maar mijn hele agenda wordt weer bepaald door die ene vraag: 'Wat betekenen de verande…
Lees verder

Sta op en wandel!

Het alarmerende IPCC rapport (United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change), wat begin augustus verscheen, l…
Lees verder

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 28 - Verdraag de spanning.png