Kerk-zijn voor ‘bijzondere mensen’

5 juni 2014
  • Door:
    Joke Tan

Eén van de taken van de kerk is zorgen voor het geestelijk leven van mensen met een verstandelijke beperking. Dat kost mankracht, tijd en inspanning, maar dan gebeuren er fantastische dingen. God geeft ons de zwakkeren, ook omdat wij daar zelf door veranderen.

Zelfs als het lijkt alsof er geen resultaat te zien is, toch levert het vrucht op: we maken Gods liefde zichtbaar. Bovendien help je ouders en verzorgers door even de zorg uit handen te nemen.

Een paar tips:

  • Zorg voor één op één begeleiding – een buddy of coach. Als het kan steeds dezelfde vertrouwde gezichten. Daarmee bouw je een relatie op met deze bijzondere mensen. Kinderen met een verstandelijke beperking of verstoring in het autismespectrum kunnen mét begeleider vaak wél meedoen met de gewone kinderdiensten.
  • Liedjes met gebaren zijn erg in trek bij bijzondere mensen. Wees niet bang voor herhaling. Sterker nog: als je een lied niet opnieuw zingt, zullen ze erom vragen. “Nóg een keer…?”
  • Geef iets mee naar huis, zodat gezinsleden of begeleiders weten wat je in de dienst hebt gedaan en daar nog eens over kunnen praten.
  • Voor meer informatie en tips over kerk-zijn voor ‘bijzondere mensen’, kun je mailen naar bijzonderemensentent@profilazorg.nl of bellen naar 030 – 6374667.
6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland