Is een thuisfrontteam echt belangrijk?

25 februari 2014 om 13:49
  • Profielafbeelding van Arjan Schoemaker
    Door: Arjan Schoemaker

“Wij gaan de zending in. Wil jij samen met vier anderen ons thuisfrontteam zijn?” Deze vraag stelde ik aan een van mijn vrienden toen wij de zending in wilden. “Maar wat houdt dat dan precies in?” , vroeg hij.

Bovenstaande conversatie wordt vaak gevoerd tussen aspirant-zendingswerkers en mogelijke thuisfrontcommissieleden. De zendeling in spe heeft een roeping en is vaak al langere tijd bezig om zich te oriënteren op wat er in de zendingswereld te koop is. Mensen om hem of haar heen zijn daar vaak niet zo mee bezig en voelen zich soms overvallen door de vraag die hen wordt voorgelegd. Maar een thuisfrontteam is voor de zendeling van cruciaal belang. Het team is het gezicht van de zendeling naar de kerkelijke gemeente toe en vertegenwoordigt de belangen op geestelijk en organisatorisch gebied.

Voor mij was de wetenschap dat er mensen waren in Nederland, die met meer dan gemiddelde interesse je werk volgen, er regelmatig voor bidden en het onder de aandacht brengen van de gemeente van onschatbare waarde. Het gaf mij de gelegenheid om in alle rust het werk te doen waarvoor God mij geroepen had.

Meer blogs en columns

Bewogen voor de minst bereikten

Dat er wereldwijd miljarden mensen zijn die geen toegang hebben tot het evangelie van Jezus Christus maakt me erg onrust…
Lees verder

Leren luisteren naar verstikte stemmen

Zijn stem kraakte en verstomde tegelijk met zijn stokkende adem. Hij vroeg om genade, maar werd niet gehoord. George Flo…
Lees verder

JA voor acceptatie!

Als lid van de Europese Evangelische Alliantie (EEA) sluit MissieNederland graag aan bij onderstaande verklaring:…
Lees verder

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021 - ideaz 1 - Voorkom en herstel.png