Geloofsopvoeding: Roep ouders bij elkaar

20 september 2013 om 15:47
  • Door: Marja Bos

Kinderen opvoeden confronteert ouders met zichzelf. Want hoe reageer je als er naar je binnenste wordt gevraagd?

Veel kinderen stellen hun ouders op de proef door naar hun geloofsleven te vragen. Wat leeft er in je? Hoe kijk jij naar God en wat betekent Hij in je leven? Waarom is Hij belangrijk in jouw leven? Hoe dan? Confronterend, maar direct. Juist deze gesprekken geven echt contact en helpen kinderen om betekenis te geven aan geloven in hun eigen leven

Kinderen en jongeren van nu zoeken vooral naar de relevantie van geloven. Het is niet langer wat geloven anderen, maar hoe geloven anderen? Ze willen begrijpen hoe geloven ‘werkt’ in het leven van alledag.

In de kerk kunnen christenouders elkaar helpen in het oefenen om dat wat in ons binnenste leeft te benoemen en naar buiten te brengen. Alleen worstelen is niet nodig. Roept u wat ouders bij elkaar?

Meer blogs en columns

Onderzoek 'Geloof en missie in het leven van jongeren': een reactie

Op 29 april werd het onderzoek ‘Geloof en missie in het leven van jongeren’ door Elsbeth Visser namens het O…
Lees verder

Hier word ik blij van!

De kerk paste zich in de afgelopen weken in hoog tempo aan. Diensten verplaatsten van offline naar online en kringen en …
Lees verder

Kleine kerk vieren!

Afgelopen zondag, ver voordat het coronavirus kerken dwong om hun diensten af te lassen, gingen wij thuis een …
Lees verder

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021 - ideaz 1 - Voorkom en herstel.png