Gevraagd: een half miljoen gebeden

16 augustus 2013 om 11:26
  • Door: Gerbert Hengelaar

Nederland zit boordevol studenten. Komend collegejaar tellen de Nederlandse universiteiten en hogescholen er meer dan een half miljoen. Wist u dat het grootste gedeelte van deze jongeren nog nooit met Jezus heeft kennisgemaakt?

Christelijke studenten hebben een mooie plaats in de maatschappij. Zij kunnen via natuurlijke wegen en contacten aan hun studiegenoten laten zien wat het geloof voor hen betekent. Maar ook voor veel christelijke jongeren is de studententijd een cruciale fase in hun (geloofs)ontwikkeling. De lesstof die op universiteiten en hogescholen aan de orde komt is niet altijd gemakkelijk te rijmen met de waarheid van de Bijbel.

Studenten zitten meer dan vijfduizend uur per jaar in de collegezaal. Hun studie en nieuwe leefomgeving zetten velen van hen aan het denken. Wie ben ik? Wat ga ik doen met mijn leven? Wat is het doel van mijn leven? En welke rol hebben de Bijbel en Christus daarin? Daarom hebben studenten uw gebed nodig!

Ik wil u vragen om voor hen te bidden in deze cruciale periode van hun leven. Bid voor studenten die God nog niet kennen. Maar bid ook voor christelijke jongeren die juist in deze tijd ontdekken wie God voor hen persoonlijk is. Laten we samen bidden dat deze vijfhonderdduizend jonge mensen ontdekken hoe bijzonder het is om te leven met en voor Jezus.

Meer blogs en columns

Onderzoek 'Geloof en missie in het leven van jongeren': een reactie

Op 29 april werd het onderzoek ‘Geloof en missie in het leven van jongeren’ door Elsbeth Visser namens het O…
Lees verder

Hier word ik blij van!

De kerk paste zich in de afgelopen weken in hoog tempo aan. Diensten verplaatsten van offline naar online en kringen en …
Lees verder

Kleine kerk vieren!

Afgelopen zondag, ver voordat het coronavirus kerken dwong om hun diensten af te lassen, gingen wij thuis een …
Lees verder

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021 - ideaz 1 - Voorkom en herstel.png