Gevraagd: een half miljoen gebeden

16 augustus 2013
  • Door:
    Gerbert Hengelaar

Nederland zit boordevol studenten. Komend collegejaar tellen de Nederlandse universiteiten en hogescholen er meer dan een half miljoen. Wist u dat het grootste gedeelte van deze jongeren nog nooit met Jezus heeft kennisgemaakt?

Christelijke studenten hebben een mooie plaats in de maatschappij. Zij kunnen via natuurlijke wegen en contacten aan hun studiegenoten laten zien wat het geloof voor hen betekent. Maar ook voor veel christelijke jongeren is de studententijd een cruciale fase in hun (geloofs)ontwikkeling. De lesstof die op universiteiten en hogescholen aan de orde komt is niet altijd gemakkelijk te rijmen met de waarheid van de Bijbel.

Studenten zitten meer dan vijfduizend uur per jaar in de collegezaal. Hun studie en nieuwe leefomgeving zetten velen van hen aan het denken. Wie ben ik? Wat ga ik doen met mijn leven? Wat is het doel van mijn leven? En welke rol hebben de Bijbel en Christus daarin? Daarom hebben studenten uw gebed nodig!

Ik wil u vragen om voor hen te bidden in deze cruciale periode van hun leven. Bid voor studenten die God nog niet kennen. Maar bid ook voor christelijke jongeren die juist in deze tijd ontdekken wie God voor hen persoonlijk is. Laten we samen bidden dat deze vijfhonderdduizend jonge mensen ontdekken hoe bijzonder het is om te leven met en voor Jezus.

Meer blogs en columns

Samen Jong draagt al één jaar bij aan het brengen van leven

Samen Jong bestaat deze week één jaar. Een jubileum en écht een reden voor een feestje. Waar eerst …
Lees verder

Op zoek naar de bronnen van MissieNederland

Elk jubileum doet een appel om weer terug te kijken naar hoe het ooit begon. Teruggaan naar de bronnen waaruit je nu mag…
Lees verder

Geloof in de kerk, geloof in MissieNederland

Als kind waren kerk en geloof vanzelfsprekend aanwezig in ons gezin, dat uitgezonden werd naar Indonesië om daar de…
Lees verder
8-10 keer per jaar een nieuwsbrief vol geloof in de kerk

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland

Wat is MissieNederland?

Zien

wij zien

Wij zien een gebroken wereld die het leven in volheid mist waarvoor Jezus naar de wereld is gekomen.

Geloven

wij geloven

Wij geloven dat Jezus potentie geeft aan zijn kerk om leven te brengen in de wereld. 

Bieden

wij bieden

Wij bieden een verbindend platform dat betrokken kerkleden helpt om met hun lokale geloofsgemeenschap leven te brengen in de wereld.

Zijn

wij zijn

Wij zijn een evangelische alliantie die de waarde van de kerk vertegenwoordigt en haar steeds weer een volgende stap aanreikt om haar potentieel te verwezenlijken.