Gevraagd: een half miljoen gebeden

16 augustus 2013 om 11:26
  • Door:
    Gerbert Hengelaar

Nederland zit boordevol studenten. Komend collegejaar tellen de Nederlandse universiteiten en hogescholen er meer dan een half miljoen. Wist u dat het grootste gedeelte van deze jongeren nog nooit met Jezus heeft kennisgemaakt?

Christelijke studenten hebben een mooie plaats in de maatschappij. Zij kunnen via natuurlijke wegen en contacten aan hun studiegenoten laten zien wat het geloof voor hen betekent. Maar ook voor veel christelijke jongeren is de studententijd een cruciale fase in hun (geloofs)ontwikkeling. De lesstof die op universiteiten en hogescholen aan de orde komt is niet altijd gemakkelijk te rijmen met de waarheid van de Bijbel.

Studenten zitten meer dan vijfduizend uur per jaar in de collegezaal. Hun studie en nieuwe leefomgeving zetten velen van hen aan het denken. Wie ben ik? Wat ga ik doen met mijn leven? Wat is het doel van mijn leven? En welke rol hebben de Bijbel en Christus daarin? Daarom hebben studenten uw gebed nodig!

Ik wil u vragen om voor hen te bidden in deze cruciale periode van hun leven. Bid voor studenten die God nog niet kennen. Maar bid ook voor christelijke jongeren die juist in deze tijd ontdekken wie God voor hen persoonlijk is. Laten we samen bidden dat deze vijfhonderdduizend jonge mensen ontdekken hoe bijzonder het is om te leven met en voor Jezus.

Meer blogs en columns

Kerstgroet 2022

In de afgelopen weken las ik het boek Het vergeten individu van psychiater Esther van Fenema. Het boek is een gitzw…
Lees verder

Het verdriet van zendingskinderen

Eerder dit jaar werd ik getipt over het boek ‘Het verdriet van de zending’. Dit boek vertelt het verhaal van…
Lees verder

Hoe versterken we een cultuur in de kerk die jonge generaties vasthoudt en aantrekt?

Op een warme avond loopt een familie langs het strand. Hun aandacht wordt getrokken door duizenden zeesterren die zojuis…
Lees verder