Gebedsproblemen

21 januari 2013 om 13:20
  • Door: René van Loon

Met het gebed heb ik twee problemen: ik kan niet beginnen en ik kan niet stoppen. Beginnen, dat is het eerste probleem. Met mijn verstand weet ik dat het gebed de allerbeste start is van de dag. Toch moet ik met mezelf vechten om te beginnen. Opeens lijkt alles belangrijker: de krant lezen, een goede scheerbeurt, even de email checken...

Als ik eenmaal bezig ben, is er dat tweede probleem. Ik kan niet stoppen! Wat een zegen, de ontmoeting met God. Hoe is het mogelijk dat je als mens alles met Hem mag bespreken! Als ik opsta van het gebed, voel ik me als herboren. Het is een soort ‘opstanding’.

Waarom was het dan zo moeilijk om te beginnen?! Beginnen met bidden betekent: erkennen dat het contact met God belangrijker is dan alles wat ik zelf wil doen. Ik moet elke dag leren mijzelf onder God te plaatsen. Anders gezegd: elke dag moet ik een beetje sterven aan mijzelf. Dat valt niet mee. Maar ik krijg er veel voor terug. Elke dag mag ik ook opstaan met Jezus Christus. Opstaan in het leven!

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021-ideaz-2-Samen-(eenzaam)-zijn-teaser.png