De vraag is: Geloof jij dat God zijn kerk - dat Hij jou, in verbinding met anderen - wil gebruiken in zijn missie om leven te brengen? Wil jij meedoen in de ademhaling van de missionaire opdracht?

Lees het betoog van Martine Versteeg

Drie mogelijkheden om een volgende stap te zetten

Meer mogelijkheden


besteburen_blauw

Is jouw geloofsgemeenschap een beste buur?

Hoe verhoudt de kerk zich tot haar omgeving, zowel dichtbij als verder weg? Brengt zij 'als een beste buur' leven in de wereld of staat zij vooral tegenóver de ander? Ontdek meer over de waarde en mogelijkheden op ons overzicht.

Naar het overzicht

Toolkit_beeldmerk_grijs

Een liefdevolle eenheid vormen

De eenheid van de kerk is een onmisbaar onderdeel van de missionaire opdracht. Juist door de liefdevolle eenheid onderling zullen mensen zien dat we leerlingen van Jezus zijn. In de KerkenToolkit vind je diverse tips en materialen om te werken aan eenheid.

Bekijk de KerkenToolkit

PS  Ontdek ook de KerkenToolkits over etnische diversiteit en seksisme.Logo No Choice

Op weg naar de minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord? Hoe kan de kerk haar bestemming uitleven om licht te zijn voor álle volken?

Naar het overzicht

Help ons met jouw gift!

Waardeer je onze bijdrage aan de Pinksterconferentie en aan de kerk van Nederland?

Of lees eerst meer over de bijdrage van MissieNederland aan de Pinksterconferentie

50 jaar samen leven brengen in de wereld

50 jaar EZA binnen MissieNederland

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Evangelische Zendingsalliantie werd opgericht. Op allerlei manieren werkten (zendings)organisaties, missionair werkers, kerkgenootschappen en lokale geloofsgemeenschappen samen om in navolging van Jezus Christus een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het brengen van leven in de wereld. 

Helma Rem (oud-voorzitter), Jaap Ketelaar (voormalig medewerker Gemeente en zending), Joop Gankema (oud-voorzitter) en Jiska Chin-A-Teh, onze huidige netwerkleider Kerk & Global missions, gingen met elkaar in gesprek over waar zij dankbaar voor zijn. De highlights bekijk je in de video.

Bekijk ook hun hartelijke oproepEen open gesprek over 50 jaar Evangelische Zendingsalliantie (EZA) binnen MissieNederland

Zien

wij zien

Wij zien een gebroken wereld die het leven in volheid mist waarvoor Jezus naar de wereld is gekomen (Johannes 10 vers 10).

Geloven

wij geloven

Wij geloven dat God christenen met hun geloofsgemeenschap opdracht geeft om vanuit eenheid mee te doen aan zijn missie van hoop, herstel en redding voor deze wereld.

Zijn

wij zijn

Wij zijn een alliantie die, vanuit passie voor Gods (wereldwijde) missie, evangelisch Nederland verbindt, versterkt en vertegenwoordigt.

Bieden

wij bieden

Wij bieden een platform dat (evangelische) christenen met elkaar verbindt en hun passie om deel te nemen aan Gods missie versterkt. Wij bieden vertegenwoordiging van deze christenen op invloedrijke plekken.