'Deeply Rooted'

Algemene vergadering van de Europese Evangelische Alliantie

13 juni 2024 om 14:15
  • Profielafbeelding van Neline Schipper
    Door:
    Neline Schipper

Van 11 tot en met 14 juni vindt de jaarlijkse algemene vergadering van de Europese Evangelische Alliantie (EEA) plaats. Namens MissieNederland, als Nederlandse evangelische alliantie, is Martine Versteeg aanwezig. De algemene vergadering vindt plaats in Sarajevo (Bosnië en Herzegovina). Het thema is 'Deeply Rooted', 'diepgeworteld'. 

We leven vandaag de dag in een 'polycrisis', zo wordt wel gezegd. We worden getroffen door allerlei uitdagingen op verschillende fronten. Je kan je daarbij geschokt en ontworteld voelen. Christenen, mensen van het goede nieuws, zijn diepgewortelde mensen. Jeremia 17 vers 8 zegt:

Hij is als een boom geplant aan water,

zijn wortels reiken tot in de rivier.

Hij merkt de komst van de hitte niet op,

zijn bladeren blijven altijd groen.

Tijden van droogte deren hem niet,

steeds weer draagt hij vrucht.

Algemene vergadering

Wat betekent het om diepe wortels te hebben in het koninkrijk van God? Deze vraag staat centraal bij de algemene vergadering 2024 van de EEA. De algemene vergadering is een plek om verbinding te maken en toegerust te worden. Afgevaardigden van diverse nationale allianties komen samen. Tijdens deze week is er ruimte voor Bijbelstudie, thematische lezingen, gemeenschap en het delen van ervaringen uit verschillende landen.

Geworteld in tijden van crisis

Het thema van de algemene vergadering is 'Deeply Rooted', 'diepgeworteld'. In tijden van crisis zijn wij, individueel en als alliantie, niet geroepen om deze stormen uit te zitten, maar om geworteld te zijn in het Woord, de Heer en de kerk. Psalm 1 zegt: 

Hij zal zijn als een boom,

geplant aan stromend water.

Op tijd draagt hij vrucht,

zijn bladeren verdorren niet.

Alles wat hij doet komt tot bloei.

Als Europese Evangelische Alliantie, en als Nederlandse alliantie, vormen we een bloeiende gemeenschap, geworteld in God.

Lees verder