Materialen om alleen of samen te groeien in geloof

KerkenToolkit

1 januari 2022
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Toolkit_beeldmerk_grijsLaat je inspireren door alle materialen, werkvormen, cursussen en werkboekjes die helpen het geloofsgesprek te stimuleren en jou en jouw gemeente helpt op de Samen Jong kernwaarde 'Jezus' boodschap serieus nemen' te versterken in jouw geloofsgemeenschap. 

In dramaserie The Chosen (onder meer te zien bij de EO) ontdek je de impact van het volgen van Jezus door de ogen van zijn eerste discipelen. Je kunt de serie thuis kijken, met een kring of met je hele geloofsgemeenschap. Binnenkort verschijnen er ook gespreksvragen voor een bespreking na afloop van iedere aflevering.

Agapè heeft Connect ontwikkeld. Dit is kringmateriaal met Bijbelstudies om mensen op een ontspannen manier te helpen bij het bestuderen van het Bijbelse fundament van het christendom. Elke studie bestaat uit Bijbelteksten met een toelichting en een aantal vragen. 

De Omega Cursus is een kosteloze cursus die je met een huisgroep kunt doen. In een serie van 7 afleveringen worden 7 paradoxen aan de orde gesteld waar elke christen mee te maken heeft. De cursus bestaat uit een afwisselende mix van stukjes drama, interviews, tutorials en opdrachten. 

Christianity Explored Ministeries van de Internationale BijbelBond heeft cursussen die meer inzicht bieden in het christelijk geloof en het leven van Jezus. Er zijn drie cursussen die vertaald zijn in tientallen talen. 

Een manier om als kerk het geloofsgesprek te stimuleren is het opzetten van GemeenteGroeiGroepen. dit zijn gesprekskringen waarin groei in geloof, gemeenschap en gastvrijheid centraal staan. Het Evangelisch Werkverband biedt plaatselijke gemeenten materialen, visieontwikkeling, training en toerusting aan op het gebied van (het starten van) kleine gesprekskringen. 

Het IZB-focustraject wil gemeenten helpen om twee bewegingen te beogen: een beweging naar binnen (naar het hart van de gemeente en naar ons eigen hart) en een beweging naar buiten. Ze doen dit door een langdurig leerproces aan te gaan. Dit traject biedt ook materialen die gemeenteleden meeneemt in een beweging. 

In het leesplan 'Zie Jezus' nemen verschillende leiders en sprekers van de VPE je mee om je focus te houden op Jezus. 21 dagen lang zet je Jezus centraal in jouw dagelijks moment met de Bijbel. 

Missen we nog iets?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie aanbod dat past bij het thema geloofsopvoeding? Stuur ons een mail: marit@missienederland.nl

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Hemelvaart en Pinksteren 2024

Hemelvaart en Pinksteren zijn feesten die buiten de kerk vaak wat minder bekend zijn. Juist mooi om hier binnen jouw gel…
Lees verder

Hemelvaart en Pinksteren 2023

Hemelvaart en Pinksteren zijn feesten die buiten de kerk vaak wat minder bekend zijn. Juist mooi om hier binnen jouw gel…
Lees verder

Aan de slag met gebed

Bidden, hoe doe je dat? Op welke manieren kun je bidden? En zijn er cursussen en activiteiten die onze gemeente op weg k…
Lees verder