Materialen om alleen of samen te groeien in geloof

Waar een netwerk sterk in is

1 januari 2022
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Laat je inspireren door alle materialen, werkvormen, cursussen en werkboekjes die helpen het geloofsgesprek te stimuleren en jou en jouw gemeente helpt op de Samen Jong kernwaarde 'Jezus' boodschap serieus nemen' te versterken in jouw geloofsgemeenschap. 

Kringmaterialen 

  • Agapè heeft Connect ontwikkeld. Dit is kringmateriaal met Bijbelstudies om mensen op een ontspannen manier te helpen bij het bestuderen van het Bijbelse fundament van het christendom. Elke studie bestaat uit Bijbelteksten met een toelichting en een aantal vragen. 
  • De Omega Cursus is een kosteloze cursus die je met een huisgroep kunt doen. In een serie van 7 afleveringen worden 7 paradoxen aan de orde gesteld waar elke christen mee te maken heeft. De curus bestaat uti een afwisselende mix van stukjes drama, interviews, tutorials en opdrachten. 
  • Christianity Explored Ministeries van de Internationale BijbelBond heeft cursussen die meer inzicht bieden in het christelijk geloof en het leven van Jezus. Er zijn drie cursussen die vertaald zijn in tientallen talen. 
  • Een manier om als kerk het geloofsgesprek te stimuleren is het opzetten van GemeenteGroeiGroepen. dit zijn gesprekskringen waarin groei in geloof, gemeenschap en gastvrijheid centraal staan. Het Evangelisch Werverband biedt plaatselijke gemeenten materialen, visieontwikkeling, training en toerusting aan op het gebied van (het starten van) kleine gesprekskringen. 
  • Het IZB-focustraject wil gemeenten helpen om twee bewegingen te beogen: een beweging naar binnen (naar het hart van de gemeente en naar ons eigen hart) en een beweging naar buiten. Ze doen dit door een langdurig leerproces aan te gaan. Dit traject biedt ook materialen die gemeenteleden meeneemt in een beweging. 
  • In het leesplan 'Zie Jezus' nemen verschillende leiders en sprekers van de VPE je mee om je focus te houden op Jezus. 21 dagen lang zet je Jezus centraal in jouw dagelijks moment met de Bijbel. 

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie aanbod dat past bij het thema geloofsopvoeding? Stuur ons een mail: marit@missienederland.nl

Nog meer aanbod uit ons netwerk

Eenheid versterken

Hoe kun je omgaan met polarisatie in jouw geloofsgemeenschap? En hoe kan je bijdragen aan verbinding in de samenleving?…
Lees verder

In gesprek over racisme en etnische diversiteit

Etnische diversiteit is onderdeel van de veelkleurige en uitbundige schepping. Daarin zien we ook iets van Gods karakter…
Lees verder

Aanbod van Samen Jong-partners

Zestien aangesloten organisaties bij MissieNederland hebben zich verenigd in het netwerk Samen Jong. Zij geloven in de…
Lees verder