OpwekkingVan vrijdag 26 mei t/m maandag 29 mei 2023 vierden we de jaarlijkse Pinksterconferentie van Opwekking. Een weekend lang aanbaden we God, ontmoetten we elkaar en ontvingen we toerusting en inspiratie voor het brengen van leven in de wereld. Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit onze alliantie, organiseerde Missienederland tijdens de conferentie in Biddinghuizen diverse seminars die je een volgende stap aanreiken voor de missie. Je kunt ze nu terugkijken of -lezen!

Bart Hesseling, Martine Versteeg en Arnoud Drop

Missionair ademhalen (stock Adobe) - MissieNederlandAls de kerk naar buiten gaat doet dat denken aan gastvrijheid op een manier die niet meer gaat over anderen verwelkomen in onze wereld. Dit gaat een stap verder. Hier ligt het risico niet bij de gast, maar bij ons. Hoe ziet radicale gastvrijheid eruit en wat kunnen we hierin van Jezus leren? Wat gebeurt er als de kerk leven gaat brengen in de wereld en wat voor cultuur heeft de kerk nodig om dat te doen? En wat als de kerk zélf onderdeel is van de missionaire opdracht?

Ontdek meer  

Dromen van Jezus

Nelleke & Rahman Yakubu namens netwerk Loving & Serving Muslims

Loving-and-serving-muslims-logo

Wereldwijd zijn er duizenden moslims die dromen over Jezus. Geweldig toch? Dan hoeven wij hen niet meer over Jezus te vertellen… of wel? Maar hoe begin je eigenlijk een gesprek met een moslim? Een gesprek waarin je over Jezus kan getuigen? Kom naar dit seminar om samen meer hierover te ontdekken aan de hand van inspirerende verhalen en getuigenissen.

Rahman en Nelleke zijn al 18 jaar betrokken bij Frontiers Nederland en zijn sinds 2022 samen directeurs van deze organisatie. Rahman is als moslim opgegroeid noord Ghana en in zijn tienerjaren tot geloof in Jezus gekomen door een Koreaanse zendeling. Nelleke heeft vanuit een passie voor Bijbelvertalen een passie voor moslims gekregen. Frontiers Nederland is onderdeel van het netwerk Loving & Serving Muslims.

Nu terugkijken

Samen Jong, een kerk met alle generaties

Vincenza La Porta, Martine Versteeg en Anko Oussoren
namens netwerk Samen Jong

samenjong_logo_kleurWij geloven in een kerk die met alle generaties leven brengt in de wereld. Maar wat zijn nu kenmerkende eigenschappen van kerken die ook jonge mensen aantrekken? Samen Jong reikt je zes waarden aan voor een kerk met alle generaties.

Dit seminar wordt georganiseerd vanuit het Samen Jong-netwerk. Sprekers zijn o.a. Vincenza La Porta (coauteur boek Samen Jong), Martine Versteeg (eindredactie boek Samen Jong) en Anko Oussoren (adviseur Kerkpunt en jongerenwerker). Het Samen Jong-netwerk bestaat uit organisaties die geloofsgemeenschappen willen helpen om de Samen Jong-kernwaarden voor een kerk van alle generaties te versterken.

Ontdek meer Ontvang het boek

Zie de wereld

Jan Wolsheimer namens netwerk No Choice

logo-no-choice-homeOnze wereld is meer verbonden dan ooit in de geschiedenis van de mensheid. Met een paar handelingen op je telefoon bestel je producten uit de hele wereld, maar op de één of andere manier lukt het niet om alle mensen op onze aarde bekend te maken met het evangelie van Jezus Christus? Waarom is dat toch belangrijk, wat zijn de obstakels die in die weg staan en welke rol speel jij hierin?

Jan Wolsheimer houdt van Jezus en de kerk. Gelooft dat het evangelie geweldig nieuws is voor een wereld voor dwalende en verdwaalden. Houdt van een holistisch evangelie waar zielenheil en klimaat gewoon naast elkaar staan. Recht doen heeft zijn hart. Schrijft en leest graag. Tot voor kort was Jan directeur van MissieNederland en nu directeur van CAMA Zending, een van de deelnemers van het samenwerkingsverband No Choice.

Nu terugkijken

Help ons met jouw gift!

Waardeer je onze bijdrage aan de Pinksterconferentie en aan de kerk van Nederland?

Of lees eerst meer over de bijdrage van MissieNederland aan de Pinksterconferentie

50 jaar samen leven brengen in de wereld

50 jaar EZA binnen MissieNederland

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Evangelische Zendingsalliantie werd opgericht. Op allerlei manieren werkten (zendings)organisaties, missionair werkers, kerkgenootschappen en lokale geloofsgemeenschappen samen om in navolging van Jezus Christus een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het brengen van leven in de wereld. 

Helma Rem (oud-voorzitter), Jaap Ketelaar (voormalig medewerker Gemeente en zending), Joop Gankema (oud-voorzitter) en Jiska Chin-A-Teh, onze huidige netwerkleider Kerk & Global missions, gingen met elkaar in gesprek over waar zij dankbaar voor zijn. De highlights bekijk je in de video.

Bekijk ook hun hartelijke oproepEen open gesprek over 50 jaar Evangelische Zendingsalliantie (EZA) binnen MissieNederland