MissieNederland en de Digitale Pinksterconferentie

Ondanks dat de Pinksterconferentie 2020 van Opwekking niet door mag gaan in de polder, kan samen Pinksteren vieren toch wèl! Stichting Opwekking heeft samen met een groot aantal partners, waaronder MissieNederland, de handen ineengeslagen om een digitale Pinkster­conferentie te organiseren met als thema Samen kerk, samen sterk

MissieNederland droeg bij aan de digitale conferentie met het organiseren van twee live-webinars en door #frontberichten te delen van zendingswerkers wereldwijd. 

Seminar-Gelijkwaardig-leiderschap-bg.png

Webinar Vrouwen en mannen samen voor Koning en kerk

Op zaterdag van 16.00 uur tot 17.00 uur gingen Paulien Vervoorn (Geloofwaardig spreken) en Joël Boertjens in gesprek naar aanleiding van het boek Allen voor Eén tijdens een live-webinar van netwerk Gelijkwaardig leiderschap. In dit nieuw verschenen boek bepleit Boertjens dat vrouwen meer ruimte krijgen om in de kerk hun gaven op alle niveaus in te zetten. 

Meer informatie en terugkijken

Frontberichten-EO-MNL.png

Frontberichten uit de wereldkerk

In een speciale live-uitzending van de EO, deelt Gerald Troost in samenwerking met Kerk in Actie verhalen en liederen over onze verbondenheid met de wereldwijde kerk. Jan Wolsheimer, directeur bij MissieNederland, brengt berichten van zendelingen uit de frontlinie van het evangelisatiewerk. Waar heeft deze crisis de grootste impact en waar ziet Jan God aan het werk? 

Kijk de frontberichten terug

Seminar-kleine-kerk.png

Webinar Samen (kleine) kerk in de buurt

Op Tweede Pinksterdag hielden we een webinar over kerk in kleine groepen. Door de coronamaatregelen kunnen kerken langere tijd niet in de bekende vorm samenkomen. De alternatieve online viering is een bekend alternatief, maar niet houdbaar voor de lange termijn. Wat kunnen we in deze tijd leren van kerken die al langere tijd bestaan als kleine groepen? Is de 'kleine kerk' een kans voor jouw gemeente? Kan deze manier van kerk-zijn bijdragen aan meer betrokkenheid op elkaar en op de buurt? En hoe dan? 

Meer informatie en terugkijken