Seminar met o.a. René Visser en Jan Wolsheimer

Door de coronamaatregelen kunnen kerken langere tijd niet in de bekende vorm samenkomen. De alternatieve online viering is een bekend alternatief, maar niet houdbaar voor de lange termijn. Wat kunnen we in deze tijd leren van kerken die al langere tijd bestaan als kleine groepen? Is de 'kleine kerk' een kans voor jouw gemeente? Kan deze manier van kerk-zijn bijdragen aan meer betrokkenheid op elkaar en op de buurt? En hoe dan?

Dit webinar vond plaats op maandag 1 juni 2020 van 16.00 - 17.00 uur en is hieronder terug te kijken.
Kijk voor het volledige programma op www.samenkerksamensterk.nl

René Visser geeft in zijn artikel 'Koninkrijk in de wijk' handvatten om in drie stappen de transitie naar wijkkerk of community te realiseren. De inhoud van zijn artikel heeft hij uitgebreid toegelicht in het webinar Samen (kleine) kerk in de buurt. Lees het artikel.

Gasten en sprekers

René Visser pioniert vanaf 2012 met KenHem Community in Kernhem, Ede. Daarnaast is René initiatiefnemer van stichting R3NEW, een beweging van wijkcommunities die vanuit de waarden van het Koninkrijk een verschil wil maken in de wijken van Nederland. 

Andere deelnemers aan het gesprek zijn: Tjerk van Dijk (Nederland Zoekt), Sandra Kooij (Christenunie Ede) en Gerrit van Klaveren (Evangelische Gemeente Parousia Almere). Het gesprek wordt geleid door Jan Wolsheimer, directeur bij MissieNederland.

Verder leren

Is jouw gemeente geïnteresseerd om na dit webinar verder te leren over het toepassen van deze ideeën? Overweeg dan om deel te nemen aan het Beweeg de kerk-traject 'Kerk van kleine groepen'. In zes ontmoetingen brengen we kerken, met eenzelfde verlangen om kleinere buurtgerichte groepen te starten, bij elkaar. Een plek om ideeën te delen en elkaar te inspireren en bemoedigen. Vanuit het netwerk van MissieNederland betrekken we experts en ervaringsdeskundigen die jouw gemeente helpen om stappen te zetten richting een kerk van kleine op de buurt gerichte groepen.

Ontdek meer