Artikelen over kerkzijn met je wijk

20 mei 2022

MissieNederland-seminars tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking

Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit ons netwerk, organiseert Missienederland tijdens de Pinksterconfer…
Lees verder
24 januari 2022

Bidden: stemmen van gerechtigheid

Ingeborg te Loo deelt lessen rondom gebed naar aanleiding van de Week van gebed voor eenheid 2022. …
Lees verder
13 september 2021

Terugblikken op #nietalleen: welke lessen kunnen we leren?

Kort na de eerste lockdown in maart 2020 bracht Tiemen Westerduin verschillende partners uit het christelijk netwerk bij…
Lees verder

Onze thema-overzichten rondom kerkzijn met je wijk

Thema: Uitnodigend kerkzijn

De kerk heeft alles in zich om het leven te brengen in onze wijken en in de wereld. In een geloofsgemeenschap ontmoeten we God en elkaar. We worden samen meer en meer als Jezus Christus, doordat we Hem volgen. We verlangen ernaar dat meer mensen het leven met Jezus ontdekken. Daarom nodigen we hen graag uit in onze geloofsgemeenschap. Toch kunnen we het spannend vinden om een ander, die God wellicht nog niet persoonlijk kent, uit te nodigen en vervolgens te verwelkomen. Hoe kunnen we daarin groeien?

Thema: Een cultuur van uitnodiging
Kerkproeverij-in-coronatijd.png

Thema: Eenzaamheid omarmen én aanpakken

De mens is gemaakt voor verbinding: met God, onszelf, met elkaar en de schepping. Helaas is diepgaande connectie niet altijd vanzelfsprekend. Eén van de gevolgen hiervan is eenzaamheid. Wij geloven dat Jezus kwam om relaties te herstellen. Daarom willen we de ander ontmoeten in zijn of haar eenzaamheid, zoals ook Hij deed. Hoe kan je met jouw gemeente ook bijdragen aan verbinding?

Thema: Eenzaamheid
Headerafbeelding-ideaz-eenzaamheid.png
Wij ondersteunen jou in je missie om jouw geloofsgemeenschap in beweging te brengen voor wijk en wereld

Wil jij dit ondersteunen met een gift?

Ik wil eerst meer weten over wat jullie doen

Goed nieuws voor de samenleving

Het evangelie van Jezus heeft een bevrijdende impact op zowel jou persoonlijk als op de hele samenleving. Wanneer de christelijke geloofsgemeenschappen en community's in beweging komen, gaat de wereld die impact zien. Toch hebben we daar ook zelf soms nog veel huiswerk in te doen en te leren van elkaar en van Jezus Christus. Daarin ondersteunt het netwerk van MissieNederland je graag.

Alles over kerk & samenleving
BDK - Jongeren goed nieuws voor het klimaat.jpg