Hoe kun je jouw geloofsgemeenschap helpen groeien in gelijkwaardigheid?
Hoe kun je bijdragen aan een toekomst zonder seksisme?

Voer het gesprek over seksisme

Uit onderzoek van het Nederlands Dagblad (Aliene Boele, juni 2021) blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren in hun werk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Hoe kun je binnen jouw gemeente of team het gesprek over dit onderwerp voeren op een manier die zegent en bijdraagt aan een toekomst zonder dit onrecht? 

Download de handreiking


Tip! Deze video kun je ook gebruiken voorafgaand aan een gesprek met je kring of gemeente.

Verken het onderwerp

Re-search & Re-act: Aliene Boele over de resultaten van haar onderzoek

Wat betekent seksisme precies en wat hebben de resultaten van het onderzoek van het Nederlands Dagblad ons eigenlijk te zeggen?
Lees het interview en download het onderzoeksrapport

Wat als je een andere theologische visie hebt op de rol van man en vrouw?

Wat als het anders omgaan met vrouwen in leiderschap het resultaat is van een verschil in theologische interpretatie van de Bijbel? Is het dan ook seksisme? En maakt dat verschil?
Ontdek meer

Kom in beweging

Handreiking 2021

Open het gesprek

Open het gesprek in jouw geloofsgemeenschap. Begin bij jezelf en moedig vervolgens anderen aan om hetzelfde te doen. Hiervoor kun je de handreiking/videotutorial gebruiken. 

Naar de handreiking

MissieNederland_Missie_3

Ontdek het aanbod van onze deelnemers

De partners vanuit het netwerk van Gelijkwaardig leiderschap kunnen jou en jouw gemeente op allerlei manieren ondersteunen in het proces om elkaar lief te hebben en voorbij seksisme te groeien.

Met onder meer:
Cursus Daar ben je
Cursus Gebedspastoraat
De vrouwen van Jezus van Nazareth
Global Leadership Summit
Handvatten voor een veilige kerk
Stereotypen bespreken met jeugd

Waar een netwerk sterk in is

ideaz 29 - meer dan sekse

Ontvang ideaz

Het ideaz magazine geeft je vele handvatten om aan de slag te gaan met het onderwerp. Verdiep je rustig in de thematiek en leer van de ideeën van anderen die al eerder door een vergelijkbaar proces gingen. Je staat er niet alleen voor!

Vraag een proefnummer aan

Netwerk Gelijkwaardig leiderschap ondersteunt jou graag in jouw missie!

Wil jij dit ondersteunen met een gift?

Ik wil eerst meer weten over wat jullie doen

Kom 5 juni naar het seminar tijdens de Pinksterconferentie

pc-hoofdterrein-3-f3989f33Hoe kunnen we als christenen groeien in gelijkwaardigheid? In een panelgesprek tijdens de Pinksterconferentie gaan we onder leiding van Minella van Bergeijk (CEO Tearfund) daarop in en jíj kunt meedoen met jouw vragen! Vier panelleden gaan ieder vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp. Aliene Boele deed onderzoek naar seksisme in de kerk, Joël Boertjens bestudeerde de rol van de vrouw in de Bijbel, Almatine Leene werd de eerste vrouwelijke dominee in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en en Ruth Sleebos, bestuurslid van Opwekking en algemeen secretaris van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) deelt haar ervaring. 

Ik ga naar Opwekking

Netwerk Gelijkwaardig leiderschap

Logo netwerk Gelijkwaardig leiderschap MissieNederlandHet netwerk Gelijkwaardig leiderschap wil recht doen aan de roeping van mannen en vrouwen door gelijkwaardig leiderschap te stimuleren.

Meer over dit netwerk