11 mei

donderdag 11 mei 2023 tot dinsdag 16 mei 2023

Begin: 20.00 uur Einde: 20.30 uur Thema: Ontdekken hoe je Bijbelverhalen zo dicht mogelijk bij de kinderen kunt brengen Organisatie: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap Locatie: Online Kosten: Gratis E-mailadres: mhutter@bijbelgenootschap.nl Toelichting:

Webinar voor kinderwerkers in de kerk

Werk je met kinderen in de kerk, en wil je weten hoe je Bijbelverhalen zo dicht mogelijk bij de kinderen kunt brengen? Meld je dan aan voor het gratis webinar ‘Ontdek de Bijbel met kinderen in jouw kerk’ van het NBG. Het wordt twee keer gegeven: op 11 en op 16 mei om 20.00 uur.

In 30 minuten nemen theoloog en pedagoog Maartien Hutter en kinderwerkspecialist Lucré van Putten je mee in het kinderwerk. 'Onze missie is dat de Bijbel opengaat voor kinderen en dat zij betekenis ontdekken in de Bijbelverhalen', zegt Maartien Hutter. 'Daarvoor geven we kinderwerkers handvatten in de  kinderdienstmethode Bijbel Basics, ontwikkeld door het Bijbelgenootschap.’ Bijbel Basics is opgezet vanuit de kindertheologie, een open, ontdekkende manier om actief en gelijkwaardig met Bijbel en geloof aan de slag te gaan. In het webinar maak je kennis met Bijbel Basics.

Het webinar behandelt vragen als: ‘Welke aanpak past bij onze kerk én onze groep kinderen?’ of: ‘Hoe zorg ik dat de boodschap over Gods liefde echt over komt bij de kinderen?’ Naast de bovengenoemde sprekers zal een gebruiker vertellen over de ervaringen met Bijbel Basics. Ook is er ruimte voor vragen.

Meedoen is gratis. Aanmelden en kiezen voor 11 of 16 mei kan via deze link: https://www.bijbelbasics.nl/webinar-kinderwerker/

 • 24 mei

  Wittenberg-Weekend

  De Wittenberg
 • 24 mei

  JWO-module: Vieren: Spreken, vertellen en presenteren

  Evangelisch College
 • 24 mei

  Vrij Zijn Avondconferentie

  Vrij Zijn
 • 24 mei

  Envision Kick-Off

  CAMA ZENDING | ENVISION