19 nov.

donderdag 19 november 2020

Begin: 20:00 Thema: Raise your voice Organisatie: International Justice Mission en Eva magazine (EO) Locatie: Online Kosten: Gratis Toelichting:

Door aangrijpende verhalen en muziek van onder andere Christiana Bohorquez en Joke Buis wordt aandacht gevraagd voor kinderen die gevangen zitten in cyberseksslavernij.

Door de wereldwijde lockdowns is de vraag naar cyberseks vergroot. Kinderen, soms van nog maar een paar jaar oud, worden gedwongen seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. Pedofielen zijn maar een muisklik verwijderd van een kamertje, onder ander op de Filippijnen, waar jonge kinderen worden uitgebuit en mishandeld.

Deze vorm van moderne slavernij moet stoppen, vindt ook Deborah Voordewind van IJM. Ze ging in 2018 op bezoek bij haar collega’s op de Filipijnen. “Cyberseks komt op de Filipijnen veel voor, omdat relatief veel mensen er toegang hebben tot in internet, ook in de armere wijken. Daarnaast spreken ze goed Engels, wat de communicatie met internationale criminelen vergemakkelijkt.”

Deborah: “Het is het een afschuwelijke vorm van misbruik. Bijna de helft van de kinderen die het overkomt, is onder de twaalf. Soms zijn het zelfs peuters. Gelukkig werken we er bij IJM hard aan om dit te stoppen. Op de Filipijnen heeft IJM ruim 7000 mensen getraind, meer dan 300 kinderen bevrijd, ruim 150 Filipijnse verdachten opgepakt en meer dan 100 daders zijn veroordeeld. We hopen dat dit een signaal afgeeft in de buurten: je komt hier niet meer ongestraft mee weg.”

The Justice Concert wordt 19 november om 20.00 uur live-gestreamd via www.justiceconcert.nl. Het concert is gratis te volgen. Vanaf zaterdag 14 november voert Eva online campagne onder het motto ‘Raise you voice’. Houd hiervoor de social media-kanalen van IJM en EVA in de gaten.

 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids
 • 22 apr.

  TOP-Avond

  Youth For Christ