22 jul.

maandag 22 juli 2024

Organisatie: New Wine Locatie: Terrein van New Wine Zomerconferentie, Liempde Toelichting:

Ben je predikant, voorganger, kerkelijk werker, pionier of heb je een informele leidersrol in de gemeente? Dan ben je van harte welkom op onze Kerkleidersdag, op maandag 22 juli van 9:15 tot 18:00 uur. Je krijgt een speciaal dagprogramma op het terrein van de New Wine-Zomerconferentie in Liempde, waarin je kennis maakt met New Wine, inspirerende sprekers hoort en collega’s ontmoet. Deelname aan de dag kost je niets.

New Wine en leiders
New Wine is een internationale vernieuwingsbeweging van en voor kerken en geloofs-gemeenschappen, die zich richt op het werk van de heilige Geest en het doorgebroken Koninkrijk van God. Dit jaar bestaan we in Nederland precies twintig jaar. Kerkleiders spelen vanaf het begin een grote rol in onze beweging. Niet alleen tijdens de Zomerconferentie die we jaarlijks organiseren, maar ook door het jaar heen komen groepen kerkleiders maandelijks samen voor ontmoeting, verdieping en voor ministrygebed met en voor elkaar.
We organiseren retraites voor startende en meer ervaren kerkleiders. Verder bieden we meerdere studietrajecten aan – onder andere in samenwerking met de TU Kampen|Utrecht en het Evangelisch College – rondom gebedspastoraat, de theologie van het Koninkrijk en het werk van de heilige Geest.

Programma
De Kerkleidersdag begint maandag 22 juli om 9:15 uur met een ochtendviering in de grote Celebration-tent. Samen met ruim vierduizend conferentiedeelnemers luister je naar AJ Swoboda. Hij woont in Amerika (Portland), doceert aan de Bushnell University en spreekt over het thema van deze Zomerconferentie: Leef!

Na de ochtendviering staat er rond 11:00 uur koffie of thee voor je klaar in de Movement-tent en kun je de andere deelnemers aan de Kerkleidersdag ontmoeten. De seminars vinden plaats in de tent Connect.

11:30-12:30 Theologie van het Koninkrijk #2 Meebewegen met Gods Geest – Ronald Westerbeek
12:30-13:30 Lunch
13:30 Profetie – Ron Becker, Loes Best & profetisch team
15:00-16:00 Koffiepauze verzorgd vanuit Movement
16:00-17:00  De kerk: werkplaats van de heilige Geest – Joost Klok (Alpha NL) & Dorine Sommers
17:00-18:00 Netwerkborrel kerkleiders

Je mag na de maaltijd gerust nog een tijdje op het terrein blijven. Zo kun je naar de avondbijeenkomst gaan, die om 19:00 uur begint in de Celebration-tent. En als toetje kun je ook nog aanschuiven bij ds Joost van den Brink van 20.30 – 21.30 uur voor ‘Joost gaat door’.

Aanmelden en meer informatie
Interesse? Meld je aan bij New Wine-stafwerker Sander Ris: via 06 – 19863293 of e-mail: sander.ris@new-wine.nl. Je eventuele partner is ook van harte welkom. Deelname is gratis.

Mocht je meer willen weten: je kunt je vragen mailen of whatsappen naar Sander. Liever bellen? Mag ook.

Ben je theologiestudent of heb je een leidersrol in de gemeente als kringleider, oudste, ouderling of diaken? Ook jij bent van harte welkom op onze Kerkleidersdag!

 • 24 jun.

  Bestudeer Openbaring

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 29 jun.

  Zomerfestival

  De Wittenberg
 • 1 jul.

  Summerschool Een preek die staat als een huis

  Geloofwaardig Spreken
 • 3 jul.

  Christ's Hope Kringavond 'Zoek het Recht'

  Christ's Hope Nederland