29 jun.

zaterdag 29 juni 2024

Begin: 12.30 uur Einde: 20.30 uur Organisatie: De Wittenberg Locatie: De Wittenberg, Zeist Toelichting:

In een samenleving die jongeren vertelt dat ze zelf alles uit het leven moeten halen, laat de Wittenberg een ander geluid horen. De Wittenberg is er om jonge mensen te helpen hun hart en leven op God te richten. Daarvoor is het belangrijk om te onthaasten en op adem te komen. Niet meegaan met trends van secularisatie en individualisme, maar juist vasthouden aan eeuwenoude Bijbelse waarden. “Wat we hier ontdekken, willen we graag delen”, zegt organisator Felix Govers, zelf bewoner op de Wittenberg.

Op adem

“Aan de hand van een mooi zomerfestival inspireren we mensen om zelf op adem te komen” aldus Felix. “Op adem komen betekent dat je je aandacht vestigt op dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Ook verwijst het thema naar de levensadem van God. Waardoor en waaruit wij het leven ontvangen. We moedigen elkaar dagelijks aan om ons dat te realiseren en in afhankelijkheid van God te leven. Door een festival te organiseren beogen we de mooie en uitdagende dingen die we hierin ontdekken met een grotere groep mensen te kunnen delen.”

Programma

Het programma staat helemaal in het teken van ontspanning, ontmoeting en inspiratie. Op het festival is er veel ruimte voor muziek met optredens van The Bowery, Hanna Marieke & Band, Schrijvers voor gerechtigheid en Matthijn Buwalda. “Elke artiest legt met de muziek onze aandacht op een waarde die belangrijk voor ons is” legt Felix uit. Naast de muziek zijn er onder andere inhoudelijke en creatieve workshops en er zijn foodtrucks. Voor jongeren tot 35 jaar is er een speciaal avondprogramma die helemaal in het teken staat van ontspanning en ontmoeting.

De Wittenberg biedt het festival gratis aan. Aanmelden is verplicht en kan via https://www.dewittenberg.nl/zomerfestival op de website. “We hopen op intiem festival met een paar honderd bezoekers. Vol is vol.”

Over De Wittenberg

De Wittenberg, voorheen vooral bekend als Bijbelschool maar inmiddels de grootste christelijke leefgemeenschap van Nederland voor jongeren, is gehuisvest in een monumentaal pand in de bossen van Zeist. Samen maken we tijd en ruimte voor rust, gebed, verdieping en avontuur en ontdekken we hoe we ons het goede leven met God eigen kunnen maken.

 • 24 jun.

  Bestudeer Openbaring

  Jeugd met een Opdracht Heidebeek
 • 29 jun.

  Zomerfestival

  De Wittenberg
 • 1 jul.

  Summerschool Een preek die staat als een huis

  Geloofwaardig Spreken
 • 3 jul.

  Christ's Hope Kringavond 'Zoek het Recht'

  Christ's Hope Nederland