15 dec.

vrijdag 15 december 2023 tot zondag 17 december 2023

Thema: ‘O Lord, hear my prayer’: hoe mooi en lastig bidden kan zijn Organisatie: De Wittenberg Locatie: De Wittenberg, Zeist Kosten: vanaf €184 Toelichting:

Bidden is praten met God. En praten met God is mooi en fijn. Toch? Of ligt het wat ingewikkelder? Wat is gebed eigenlijk? En hoe doen we dat? Hoe kan het toch dat het soms schitterend en weldadig is om tijd in gebed door te brengen, terwijl het op andere dagen lastig is jezelf ertoe te zetten? Hoe houden we het vol in een veeleisende wereld waarin zoveel je aandacht trekt? Hoe vinden we woorden zonder in een sleur terecht te komen? En wat is de waarde van oude teksten en gebeden voor onze tijd? Hoe relevant en actueel zijn de woorden van de discipelen: ‘Leer, ons bidden?’?

Over dit soort vragen gaan we samen nadenken. Als jonge gelovigen onder elkaar. In de overtuiging dat bidden prachtig en wonderlijk is! We delen een weekend het leven. We delen gedachten met elkaar en luisteren naar goede woorden. En misschien ook wel naar muziek of film. We zoeken samen inspiratie.  Op verschillende manieren gaan we met dit thema aan de slag. Ben jij erbij?

Van harte welkom op de Wittenberg! Om te vieren, te bidden in de getijdegebeden, de stilte en de natuur op te zoeken, het bruisende leven van de grootste christelijke jongerenleefgemeenschap van Nederland te proeven, en weer nieuwe inspiratie te vinden.

  • 30 jul.

    Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

    Interserve
  • 3 aug.

    Gave-jongerenkampen 2024

    Stichting Gave
  • 17 aug.

    Graceland Festival - Alle pioniers verzamelen

    Protestantse Kerk Nederland
  • 30 aug.

    Cycle for Hope: MTB Challenge

    Vrienden van De Hoop