Symposium: Van de ene generatie op de andere

Symposium over invloed vijftig jaar ‘jeugdzending’ op de kerk in Nederland

JMEO logo 50 jaarOp 15 maart 2024 vindt het symposium ‘Van de ene generatie op de andere’ plaats aan de Christelijke Hogeschool Ede. Aanleiding voor het symposium is het 50-jarig bestaan van Jeugd met een Opdracht (JmeO), onderdeel van de wereldwijde missionaire beweging Youth With A Mission (YWAM). Wat was de invloed van vijftig jaar aanwezigheid van Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Nederland op kerk en zending in ons land?

De organisatie heeft een belangrijke rol gespeeld in de mobilisering van opeenvolgende generaties jongeren voor missionair werk, en in de ontwikkeling van de evangelisch beweging in Nederland. Naar aanleiding hiervan wordt een symposium over de invloed van vijftig jaar ‘jeugdzending’ georganiseerd.

Drievoudige focus
Het symposium heeft een drievoudige focus: een samenvattende terugblik op vijftig jaar JmeO in Nederland, persoonlijke reflecties van mensen die daarbij betrokken zijn geweest, en wetenschappelijke analyses vanuit kerkelijk, missiologisch en sociaal-cultureel perspectief.

Sprekers
Er zijn meerdere sprekers betrokken vanuit diverse achtergronden. Sprekers zijn onder anderen prof. dr. Miranda Klaver, hoogleraar antropologie van religie aan de Vrije Universiteit, prof. dr. Jos de Kok, rector en hoogleraar praktische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit, en Arnold van Heusden, voormalig directeur van de Evangelische Alliantie in Nederland. 

Praktische informatie
Het symposium vindt plaats op 15 maart 2024 aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Het programma start om 9.30 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Het ontvangst is tussen 9.00 en 9.30 uur met koffie en thee en na afloop is er ruimte voor ontmoeting met hapjes en drankjes tot 17.00 uur. 

Ook al is het Engels de lingua franca binnen JMEO, de voertaal van het symposium zal Nederlands zijn.

Lees meer over het programma en de diverse sprekers

Wil je meer weten over de aanleding van dit symposium? Lees dan het artikel 'Van de ene generatie op de andere' op onze website.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Een regulier ticket kost €30,-. 

Ben je persoonlijk deelnemer van MissieNederland of werk je voor een deelnemende organisatie of gemeente? Kies dan voor het kortingsticket van €20,-

We hebben ook een studententarief van €10,-. Laat hiervoor bij aanvang je studentenpas zien.

Bij alle tickets is de lunch inbegrepen.

Tip: ben je ingelogd met het account van je organisatie, log dan eerst uit. Je kunt alleen persoonlijk aanmelden.

Partners en sponsors betrokken bij de organisatie van dit symposium:
MissieNederland, Evangelische Theologische Faculteit, Inspirare, Christelijke Hogeschool Ede, JmeO Nederland en Schuman Centre for European Studies.

MissieNederland FCvoor web etf-logo-1inspirareLogo-CHE-downloadlogo JMEO NLSC-logo-