Het gesprek voeren over seksisme in de kerk

Lunchgesprek: Seksisme in de kerk

Logo gelijkwaardig leiderschap

Concrete handvatten voor het gesprek, inspiratie voor persoonlijke groei en samen nadenken over het aanpakken van seksisme in de kerk. Dat is wat je kunt verwachten van het lunchevent dat netwerk Gelijkwaardig leiderschap op vrijdag 24 september 2021 organiseert.

De aanleiding is het onderzoek van ND-journalist Aliene Boele waaruit blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren bij hun werk in de kerk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Dit verontrustende onderzoeksresultaat willen we vanuit het MissieNederland-netwerk Gelijkwaardig leiderschap niet onbeantwoord voorbij laten gaan. Het is tijd om het gesprek goed te voeren en samen bij te dragen aan een toekomst zonder dit onrecht. 

Hoe kunnen we luisteren naar de verhalen van vrouwelijke leiders in onze gemeenschappen en hoe kunnen we uit dit onderzoek leren? Hoe kun je jouw gemeente hierin meenemen?

Tijdens het lunchevent op 24 september in Houten, ontmoeten we elkaar en gaan we dieper in op dit thema. 

Bekijk het programma hier

Bericht 24 september: Over enkele uren begint het lunchevent. Heb je je niet aangemeld, maar wil je je er toch nog bij zijn? Stuur dan een appbericht naar 06-129 78 631 om te checken of er nog plek voor je is. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname met lunch € 12,50

Tip: ben je ingelogd met het account van je organisatie, log dan eerst uit. Je kunt alleen persoonlijk reserveren.

Wij verlangen naar een kerk waarin je wordt gezien als méér dan je sekse

Uit onderzoek van het Nederlands Dagblad (Aliene Boele, juni 2021) blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren in hun werk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Hoe kun je binnen jouw gemeente of team het gesprek over dit onderwerp voeren op een manier die zegent en bijdraagt aan een toekomst zonder dit onrecht?

Thema: Meer dan sekse


In een tutorial geeft Eveline Bakker (netwerkvoorzitter Gelijkwaardig leiderschap) je drie handvatten voor het gesprek over seksisme.