Het gesprek voeren over seksisme in de kerk

Lunchgesprek: Seksisme in de kerk

Logo gelijkwaardig leiderschap

Concrete handvatten voor het gesprek, inspiratie voor persoonlijke groei en samen nadenken over het aanpakken van seksisme in de kerk. Dat is wat je kunt verwachten van het lunchevent dat netwerk Gelijkwaardig leiderschap op vrijdag 24 september 2021 organiseert.

De aanleiding is het onderzoek van ND-journalist Aliene Boele waaruit blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren bij hun werk in de kerk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Dit verontrustende onderzoeksresultaat willen we vanuit het MissieNederland-netwerk Gelijkwaardig leiderschap niet onbeantwoord voorbij laten gaan. Het is tijd om het gesprek goed te voeren en samen bij te dragen aan een toekomst zonder dit onrecht. 

Hoe kunnen we luisteren naar de verhalen van vrouwelijke leiders in onze gemeenschappen en hoe kunnen we uit dit onderzoek leren? Hoe kun je jouw gemeente hierin meenemen?

Tijdens het lunchevent op 24 september in Houten, ontmoeten we elkaar en gaan we dieper in op dit thema. 

Bekijk het programma hier

Aanmelden

U kunt zich nog aanmelden. Komt u ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname met lunch € 12,50

Tip: ben je ingelogd met het account van je organisatie, log dan eerst uit. Je kunt alleen persoonlijk reserveren.

Deel met anderen

Voer het gesprek over seksisme in de kerk

Ben je ook geschrokken van de berichten over het seksisme dat vrouwelijke voorgangers in de kerk ervaren? Wil je op een positieve manier bijdragen aan verbetering? Ga het gesprek aan!

Download de handreiking
Handreiking 2021.png