Voer het gesprek over seksisme in de kerk

Handreiking 2021Uit onderzoek van het Nederlands Dagblad (juni 2021) blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren in hun werk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Hoe kun je binnen jouw gemeente of team het gesprek over dit onderwerp voeren op een manier die zegent en bijdraagt aan een toekomst zonder dit onrecht? 

Praat met ons door op vrijdag 24 september

Op vrijdag 24 september nodigen we je uit om van 11.00-14.15 uur met ons door te praten over hoe je dit gesprek ook in jouw gemeente kunt voeren. Meld je nu aan voor het lunchgesprek in Houten en ontvang - als aanvulling op onze handreiking - diverse inzichten en handelingsperspectieven. 

Meer informatie en aanmelden

Download de handreiking

Voor het gesprek in de kerk reikt het netwerk Gelijkwaardig leiderschap enkele handvatten aan, samengevat in ‘durf te vragen’, ‘durf te voelen’ en ‘durf te leren’. Het begint met de bereidheid om oprecht te luisteren en de uitnodiging aan vrouwelijke leiders om hun verhaal te delen. 

Download de handreiking

Over netwerk Gelijkwaardig leiderschap

Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap wil recht doen aan de roeping van mannen en vrouwen door gelijkwaardig leiderschap te stimuleren.

Meer over dit netwerk
Logo netwerk Gelijkwaardig leiderschap MissieNederland.png