Faiza zoekt naar antwoorden

25 oktober 2023
  • Profielafbeelding van Loving & Serving Muslims
    Door:
    Loving & Serving Muslims

Faiza, uit Algerije, vertelt dat ze van Jezus houdt, maar dat ze niet veel weet over de boodschap van het evangelie. Sara, een medewerker van Arab Vision, nam de tijd om deze boodschap uitgebreid met haar te delen. Voor het eerst in haar leven begreep Faiza het evangelie. Ze toonde een echte bereidheid om ernaar te luisteren en vroeg gretig naar meer.

Faiza wilde meer te weten komen over de leer van de Bijbel. Ze vroeg om een Bijbel dus die stuurde Sara naar haar op. Ze legde haar de leer van de Bijbel en het leven met God en het christendom uit, en wat het betekent om een relatie met Hem te hebben. Het doel van het christelijke leven in het algemeen is dat we een echte relatie met God aangaan, een levende en liefdevolle relatie, en dat we Hem leren kennen als een Vader.

Ze had een gevoel in haar hart dat haar achtervolgde

Toen Sara haar vroeg waarom ze zo enthousiast was om Jezus te leren kennen, zei Faiza dat ze sinds vorig jaar geïnteresseerd was in Hem en zijn liefde. Ze had een gevoel in haar hart dat haar achtervolgde. Ze moest Hem beter leren kennen. Ze begon veel van Jezus te houden en keek graag naar zijn verhaal. Sara vertelde haar dat God niemand achterlaat. Hij is onze Vader en onze herder en Hij zoekt ons altijd op om ons naar zich toe te trekken, zodat we Hem leren kennen en dichter bij Hem komen.

Ze spraken over de gelijkenis van het verloren schaap en de verloren munt en Faiza zei dat ze een vreemd maar echt gevoel had bij Jezus. Sara vertelde dat Hij haar misschien vroeg en uitnodigde om Hem aan te nemen. Faiza zei meteen dat ze dat graag wilde doen en ze bad en accepteerde de genade van Christus. Daarna was ze heel blij en opgelucht. Sara blijft met Faiza meelopen op haar geloofsreis.

Dit verhaal is nog niet af. We moeten bidden voor Faiza en alle andere ‘Faiza’s’ die naar ons en naar andere organisaties komen en vragen stellen over Jezus en de Bijbel en het christelijk geloof. We zijn dankbaar dat ze zich veilig voelen om die vragen te stellen, met onze counselors te praten, soms voor een lange periode, totdat ze het gevoel hebben dat ze de antwoorden hebben gevonden waarnaar ze op zoek waren.

Arab Vision produceert video’s en andere inhoud in het Arabisch en andere talen die gesproken worden in de Arabische wereld, en deelt deze op verschillende social media platforms. De medewerkers zijn Arabische christenen gevestigd in het Midden-Oosten. 

Thema: Moslims liefhebben en dienen

De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Het verhaal is geschreven door medewerkers van Arab Vision en hoort bij het thema 'Moslims liefhebben en dienen' van ons netwerk Loving & Serving Muslims. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Een zegen voor de mensen om ons heen

Mijn vrouw en ik zijn enige tijd geleden vertrokken naar het buitenland. Wij wonen daar in een heel ander land, met een …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Zo strijden kerken in Congo voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw

Geweld is in de Democratische Republiek Congo (DRC) helaas aan de orde van de dag en je komt het tegen in alle lagen van…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema