Nasra is op zoek naar de waarheid

15 mei 2023
  • Profielafbeelding van Loving & Serving Muslims
    Door:
    Loving & Serving Muslims

Arab Vision produceert video’s en andere inhoud in het Arabisch en andere talen die gesproken worden in de Arabische wereld, en deelt deze op verschillende social media platforms. De medewerkers zijn Arabische christenen gevestigd in het Midden-Oosten. 

Een van hun social media ministries is Khatwa (Stap). Via persoonlijke berichten kwam Nasra met hen praten. Dit is een samenvatting van hoe Randa, één van de nazorgers, met Nasra begon op te lopen.

Nasra is moslim, waarschijnlijk Egyptische; ze groeide in ieder geval op in Egypte. Na haar huwelijk verhuisde ze naar Saoedi-Arabië. Vroeger in Egypte had haar familie een Soedanese buurman die christen was. Hij deelde het evangelie met hen en nodigde hen uit om naar de kerk te gaan. Maar de familie van Nasra weigerde. Nasra was echter geraakt door zijn woorden en ging op zoek naar de waarheid.

Een poosje geleden nam ze, vanuit Saoedi-Arabië, contact op met onze nazorg en vertelde dat ze serieus op zoek was naar de waarheid en wilde weten wie Jezus Christus is. Randa praatte met haar en kon op een gegeven moment de boodschap van genade en vergeving delen en met Nasra bidden. Nasra is erg geïnteresseerd en zoekt regelmatig contact. Haar man weet dat ze een verlangen heeft om de waarheid te vinden en dat ze graag lid wil worden van een kerk. Randa heeft Nasra een digitale Bijbel en de Jezus-film gestuurd zodat ze kan lezen en kijken en terug kan komen met haar vragen.

Dit verhaal is nog niet af. We moeten bidden voor Nasra en alle andere Nasrasdie naar ons en naar andere organisaties komen en vragen stellen over Jezus en de Bijbel en het christelijk geloof. We zijn dankbaar dat ze zich veilig voelen om die vragen te stellen, met onze counselors te praten, soms voor een lange periode, totdat ze het gevoel hebben dat ze de antwoorden hebben gevonden waarnaar ze op zoek waren.

Thema: Moslims liefhebben en dienen

De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Het verhaal is geschreven door Arab Vision en hoort bij het thema 'Moslims liefhebben en dienen' van ons netwerk Loving & Serving Muslims. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Faiza zoekt naar antwoorden

Faiza, uit Algerije, vertelt dat ze van Jezus houdt, maar dat ze niet veel weet over de boodschap van het evangelie. Sar…
Lees verder

Een zegen voor de mensen om ons heen

Mijn vrouw en ik zijn enige tijd geleden vertrokken naar het buitenland. Wij wonen daar in een heel ander land, met een …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema