Het verhaal van Sherine

Hoe een moslima een volgeling van Jezus is geworden

11 april 2023
  • Profielafbeelding van Loving & Serving Muslims
    Door:
    Loving & Serving Muslims

Als een moslim tot geloof komt gaat daar vaak een lange geschiedenis aan vooraf. In dit verhaal lees je hoe een moslima in het Midden Oosten een volgeling van Jezus is geworden.

Toen Sherine zes jaar was, speelde ze met de kinderen van haar christelijke buren. Bij hen thuis zag ze een schilderij aan de muur hangen. Toen ze haar vriendinnetjes vroeg wie dat was, zeiden ze: ‘Dat is onze Here Jezus’. Sherine vroeg aan haar moeder waarom zij geen plaat van Jezus hadden, zoals hun buren. Haar moeder antwoordde dat zij een andere God hadden en een ander geloof. De oudere broer van Sherine, die een islamitische geestelijke was, werd vreselijk kwaad op haar. Hij verbood haar om ooit nog bij de christelijke kinderen te spelen of te eten, ook al waren ze aardig tegen haar en zag het schilderij er zo mooi en vredig uit.

Sherine groeide op maar vergat deze gebeurtenis nooit. Elke dag keek ze naar de hemel en vroeg Jezus om bij haar te komen. Ze besloot Hebreeuws te gaan studeren, wat ze later beschouwde als het werk van God om haar voor te bereiden op haar toekomstige geloof. Ze worstelde met veel aspecten van de islam, zoals de oneerlijke manier waarop vrouwen behandeld worden, de lange periodes van verplicht vasten en de rituele wassingen. Telkens als ze aan anderen vroeg of deze rituelen haar uiteindelijk in het paradijs zouden brengen, was het antwoord dat alleen God dat wist. 

Op een dag vroeg Sherine aan haar moeder of ze naar een kerk mocht gaan om een Bijbel te kopen. Ze had die nodig voor haar studie. Toen ze de kerk binnenstapte, voelde ze vreugde en vrede, maar ze wist niet waardoor.

Ze voelde dat God naar haar gebeden had geluisterd en dat Hij haar kracht zou geven

Sherine las veel in de Bijbel en ze vergeleek de heilige boeken van de islam, het christendom en het jodendom met elkaar. Ze bestudeerde de koran en de sharia, maar vond daar geen troost in. Ze trouwde, maar haar echtgenoot was een gewelddadige man. Toen ze zich daarover beklaagde bij haar broer, zei hij dat ze zich moest onderwerpen aan haar man. Tegen haar man zei hij dat hij haar nog harder moest aanpakken en dat hij haar moest verbieden om verder te gaan met haar studie. Als ze bij haar man wegging, zou haar familie haar dwingen om terug te gaan. Ze hoefde niet op enige bescherming van haar familie te rekenen.

Door alle stress raakte Sherine drie dagen lang in een coma. Ze droomde dat ze op een begraafplaats was en tussen de graven door rende, schreeuwend om hulp. Toen ze omhoog keek, zag ze een wolk die leek op het gezicht van Jezus Christus, die naar haar glimlachte. Ze voelde dat God naar haar gebeden geluisterd had en dat Hij haar kracht zou geven. Toen ze hersteld was ging ze bewust naar Hem op zoek …. en kwam eindelijk tot het besef dat Jezus Christus de Messias en de Verlosser is.

In het begin wist ze niet hoe ze moest bidden. Het enige wat ze zei, was: ‘Ik hou van U; ik weet niet hoe ik als christen moet bidden, maar ik hou van U!’

Daarna leerde Sherine zendelingen kennen die haar hielpen om de Bijbel beter te begrijpen. Kort daarna werd ze gedoopt. Ze zegt dat het voelt alsof haar schoonheid en haar waardigheid hersteld zijn en dat haar hart sterk is, ook al dwingt haar broer haar om bij haar gewelddadige man te blijven.

Sherine is nooit gestopt met het -  in het geheim -  bestuderen van de Bijbel. Ze wordt door het Pioneers Media team (Maarifa) geholpen om te groeien in kennis en geloof. Bid mee voor Sherine dat ze in haar omgeving een getuigenis mag zijn.

Thema: Moslims liefhebben en dienen

De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Het verhaal is geschreven door Pioneers Nederland en hoort bij het thema 'Moslims liefhebben en dienen' van ons netwerk Loving & Serving Muslims. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Faiza zoekt naar antwoorden

Faiza, uit Algerije, vertelt dat ze van Jezus houdt, maar dat ze niet veel weet over de boodschap van het evangelie. Sar…
Lees verder

Een zegen voor de mensen om ons heen

Mijn vrouw en ik zijn enige tijd geleden vertrokken naar het buitenland. Wij wonen daar in een heel ander land, met een …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema