Het Woord heeft kracht

9 januari 2023
  • Profielafbeelding van Loving & Serving Muslims
    Door:
    Loving & Serving Muslims

‘Ik ken een asielzoeker uit het Midden-Oosten die meer over de Bijbel wil leren,’ zei een zuster tegen mij. ‘Kun jij hem helpen?’

In het eerste contact maakte George een heel bange indruk. Hij durfde zich niet te openen in de Arabische Bijbelstudiegroep dus ik koos ervoor om wekelijks individueel tijd met hem te nemen. George nam als een spons alles wat we lazen in zich op en we spraken ook veel over zijn leven vroeger en nu. Het Woord van God liet hem niet onberoerd.

Na verloop van tijd verdween de angst en maakte plaats voor vrijmoedigheid. Op een dag zei hij: ‘Ik wil gedoopt worden, want dat doen volgelingen van Jezus.’ Dat hoefde niet stiekem, want de hele wereld mocht weten dat hij nu een kind van de Vader was. Zijn moslimvrouw en kinderen keken toe hoe hij het water in ging en kopje onder.

De grootste passie van George werd om zijn vrouw Hanna te helpen christen te worden. Zij ging echter juist meer als moslima leven en haar gebeden trouw vijf keer per dag doen. Dit sneed door zijn hart en hij had grote moeite om haar gedrag te accepteren. Ik moedigde hem aan om haar ruimte te geven en vooral veel voor haar te bidden. Gelukkig vond ze het wel goed dat hij de kinderen uit de Bijbel leerde.

Onlangs nodigde de zuster het hele gezin bij zich thuis uit. In de keuken vroeg Hanna aan haar: ‘Als je christen wilt zijn, moet je dan je hoofddoek af doen?’ ‘Nee hoor’, antwoordde de zuster, ‘dat is een zaak tussen jou en God.’ Waarop Hanna tegen haar zei: ‘Ik wil christen worden.’

Die rust en liefde wil ik ook

Toen George dit hoorde, sprong hij een gat in de lucht en belde mij meteen op. Ik was heel blij en tegelijk voorzichtig. Het gebeurt wel vaker dat moslims christen willen worden, omdat ze het christelijk geloof aantrekkelijker vinden dan het islamitische. Dan gaat het echter meer om een verandering van religie dan om zondebesef en toewijding aan de Messias.

Enkele dagen later deed de gelegenheid zich voor om George en Hanna samen te ontmoeten en het hele verhaal uit hun eigen mond te horen. Ik was erg benieuwd wat haar tot deze keuze had bewogen. ‘Ik heb de verandering in het leven van mijn man gezien,’ zei ze. ‘Hij is rustig geworden en heel liefdevol naar mij. Die rust en liefde wil ik ook.’

Later mocht ik Hanna helpen om beter te begrijpen wat het betekent om een volgeling van de Messias te zijn en toen gaf ze haar hart aan Jezus.

Nu gaan George en Hanna als echtgenoten én als geloofsgenoten door het leven. Toen we weer bij elkaar waren om de Bijbel te bestuderen, lazen we samen in Efeze 5 over het huwelijk. ‘Dit is een radicale boodschap,’ waarschuwde ik hen vooraf. We kwamen bij het stukje over hoe de man zich aan zijn vrouw hoort te geven zoals Christus zich voor de gemeente heeft gegeven. ‘Dat is precies wat George naar mij doet!’ riep Hanna. De tranen sprongen in mijn ogen. Wat mooi om iemand mee te maken die zo toegewijd aan Jezus leeft en de instructies in de Bijbel opvolgt!

Thema: Moslims liefhebben en dienen

De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Het verhaal is een getuigenis van een iemand die werkt bij WEC Nederland en hoort bij het thema 'Moslims liefhebben en dienen' van ons netwerk Loving & Serving Muslims. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Islamitische moellah wijst op Jezus

Er is veel gebeurd in het leven van mijn vriend Sam en zijn vrouw. Zo’n twee weken geleden zijn Sams moeder en sch…
Lees verder

Zes eenvoudige manieren om moslims lief te hebben

Naar aanleiding van het seminar Moslims, jij en Jezus tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking, heeft het netwerk Lo…
Lees verder

Hoe ga je als kerk om met coronaverdeeldheid?

Verdeeldheid door coronamaatregelen, ze gaat aan christenen niet voorbij. Toch is eenheid tussen christenen een diep ver…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Ontdek dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Ontdek dit thema

Moslims wereldwijd liefhebben en dienen

Hoe kan de Nederlandse kerk groeien in het liefhebben en dienen van moslims wereldwijd? Hoe kan zij hen helpen bij het leren kennen van de liefde van Jezus Christus?
Ontdek dit thema

Samen opvoeden

Dankzij de geloofsgemeenschap hoeven ouders er niet alleen voor te staan. Hoe kan de kerk een partner zijn van ouders in de opvoeding van kinderen?
Lees verder