Islamitische moellah wijst op Jezus

Getuigenis van een zendingsechtpaar dat is uitgezonden naar Centraal-Azië

20 december 2022
  • Profielafbeelding van Loving & Serving Muslims
    Door:
    Loving & Serving Muslims

Er is veel gebeurd in het leven van mijn vriend Sam en zijn vrouw. Zo’n twee weken geleden zijn Sams moeder en schoonmoeder op dezelfde dag overleden. Dat was een enorme schok. We kwamen thuis van de ene begrafenis en hoorden toen van het overlijden van de andere moeder. Zij werd de volgende dag begraven.

Nu is er, geheel volgens de traditie van het land en de islam, een tijd van rouw ingegaan waarbij er belangrijke dagen zijn op de derde, tiende, twintigste en dertigste dag na het overlijden. Alle familieleden en vrienden komen dan samen om te huilen en de dode te gedenken. Alleen de vrouwen huilen en dat huilen gaat door merg en been.

In deze bewogen weken en gevoelige, verdrietige tijd zijn we veel bij Sam en zijn vrouw op bezoek geweest. Natuurlijk is de situatie erg moeilijk voor hen, maar we zien ook dat God aan het werk is en dat Hij troost geeft. Sam en zijn vrouw vinden het fijn om over God te praten en ook luisteren ze aandachtig als we hen vertellen over de Here Jezus, over Zijn leven, Zijn onderwijs en wijsheid, en hoe Hij stierf voor ons.

Er is een onvoorstelbaar wonder gebeurd

Tot onze verrassing groeide in de afgelopen weken door deze omstandigheden eveneens een goede relatie met de islamitische godsdienstleraar, de moellah, die vaak bij Sam thuiskomt. We hebben diepgaande gesprekken gehad over het christelijk geloof. Hierdoor is er een onvoorstelbaar wonder gebeurd. Na een lange avond met ernstige gesprekken riep de moellah de volgende dag de dorpelingen bij hem. We waren erg benieuwd wat er zou gebeuren. Onze mond viel open toen deze moellah zijn dorpsgenoten vertelde dat ze allemaal in Jezus moesten gaan geloven als de Zoon van God. Dat Hij Degene zal zijn die straks terugkomt om te oordelen. Ook heeft hij gezegd dat ze beter naar ons, buitenlanders, moeten luisteren, omdat ‘deze mensen’ veel kennis hebben van Gods heilige Woord en deze Jezus goed blijken te kennen. Hij zei verbaasd te zijn dat zijn dorpsgenoten zo weinig hadden aangenomen van wat wij tot nu toe aan hen hadden verteld en dat daar verandering in moest komen.

We waren erg onder de indruk van dit werk van de Heilige Geest, want het kan nooit dat de moellah zelf deze dingen had bedacht. We hadden nooit gedacht dat de verdrietige omstandigheden van het gezin van Sam een deur zou openen voor het evangelie.

Thema: Moslims liefhebben en dienen

Dit verhaal is een getuigenis van een zendingsechtpaar dat met People International is uitgezonden naar Centraal-Azië en hoort bij het thema 'Moslims liefhebben en dienen' van ons netwerk Loving & Serving Muslims. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Faiza zoekt naar antwoorden

Faiza, uit Algerije, vertelt dat ze van Jezus houdt, maar dat ze niet veel weet over de boodschap van het evangelie. Sar…
Lees verder

Een zegen voor de mensen om ons heen

Mijn vrouw en ik zijn enige tijd geleden vertrokken naar het buitenland. Wij wonen daar in een heel ander land, met een …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema