Zes eenvoudige manieren om moslims lief te hebben

7 juni 2022
 • Profielafbeelding van Loving & Serving Muslims
  Door:
  Loving & Serving Muslims

Naar aanleiding van het seminar Moslims, jij en Jezus tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking, heeft het netwerk Loving & Serving Muslims een aantal tips voor je om moslims lief te hebben en te dienen.

 1. Zegen hen. Spreek een zegen uit over moslims als ze in beeld komen in de media of als je langs een moskee of een groepje jongeren komt. Spreek zegenend over hen tot anderen en niet oordelend (Matteüs 5 vers 44).
 2. Begroet hen vriendelijk op straat, in de winkel of het openbaar vervoer (Matteüs 5 vers 46-37).
 3. Help hen, bijvoorbeeld door Nederlands met hen te oefenen of met boodschappen doen of het invullen van ingewikkelde formulieren (Hebreeën 13 vers 16).
 4. Vertel hen van Gods liefde. Dat kan in woorden (Johannes 10 vers 16) en in daden (Matteüs 5 vers 16). Door ze uit te nodigen voor een kopje koffie of een maaltijd, een kaartje in de brievenbus te doen met een bemoedigende (Bijbel)tekst of te zeggen: 'God houdt van je'.
 5. Bid voor hen. Vraag gerust heel concreet: 'Waar kan ik voor bidden?' Dan kun je later vragen hoe het gaat (Matteüs 5 vers 44). 
 6. Ga naar hen toe. Dat kan heel eenvoudig door op vakantie te gaan naar hun land en daar voor hen te bidden en gesprekjes aan te knopen met het hotelpersoneel en de winkeliers en gidsen die je ontmoet (Matteüs 28 vers 19).

Thema: Moslims liefhebben en dienen

Dit artikel hoort bij het thema 'Moslims liefhebben en dienen' van ons netwerk Loving & Serving Muslims. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Faiza zoekt naar antwoorden

Faiza, uit Algerije, vertelt dat ze van Jezus houdt, maar dat ze niet veel weet over de boodschap van het evangelie. Sar…
Lees verder

Een zegen voor de mensen om ons heen

Mijn vrouw en ik zijn enige tijd geleden vertrokken naar het buitenland. Wij wonen daar in een heel ander land, met een …
Lees verder

Is het wel terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk?

Is het terecht om te geloven in de kracht van de lokale kerk? En hoe nadrukkelijk moet je dan als kerk aanwezig zijn in …
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema