Zes eenvoudige manieren om moslims lief te hebben

7 juni 2022
 • Profielafbeelding van Loving & Serving Muslims
  Door:
  Loving & Serving Muslims

Naar aanleiding van het seminar Moslims, jij en Jezus tijdens de Pinksterconferentie van Opwekking, heeft het netwerk Loving & Serving Muslims een aantal tips voor je om moslims lief te hebben en te dienen.

 1. Zegen hen. Spreek een zegen uit over moslims als ze in beeld komen in de media of als je langs een moskee of een groepje jongeren komt. Spreek zegenend over hen tot anderen en niet oordelend (Matteüs 5 vers 44).
 2. Begroet hen vriendelijk op straat, in de winkel of het openbaar vervoer (Matteüs 5 vers 46-37).
 3. Help hen, bijvoorbeeld door Nederlands met hen te oefenen of met boodschappen doen of het invullen van ingewikkelde formulieren (Hebreeën 13 vers 16).
 4. Vertel hen van Gods liefde. Dat kan in woorden (Johannes 10 vers 16) en in daden (Matteüs 5 vers 16). Door ze uit te nodigen voor een kopje koffie of een maaltijd, een kaartje in de brievenbus te doen met een bemoedigende (Bijbel)tekst of te zeggen: 'God houdt van je'.
 5. Bid voor hen. Vraag gerust heel concreet: 'Waar kan ik voor bidden?' Dan kun je later vragen hoe het gaat (Matteüs 5 vers 44). 
 6. Ga naar hen toe. Dat kan heel eenvoudig door op vakantie te gaan naar hun land en daar voor hen te bidden en gesprekjes aan te knopen met het hotelpersoneel en de winkeliers en gidsen die je ontmoet (Matteüs 28 vers 19).

Thema: Moslims liefhebben en dienen

Dit artikel hoort bij het thema 'Moslims liefhebben en dienen' van ons netwerk Loving & Serving Muslims. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Wellicht vind je dit ook interessant

Hoe ga je als kerk om met coronaverdeeldheid?

Verdeeldheid door coronamaatregelen, ze gaat aan christenen niet voorbij. Toch is eenheid tussen christenen een diep ver…
Lees verder

'Je gaat de ander zien als mens'

'Ook als het gaat om het bereiken van moslims, begint het bij ontmoeting. Aandacht, zorg en liefde hebben. Dan komen men…
Lees verder

Islam en christelijk geloof - overeenkomsten en verschillen

In de Koran komen we veel begrippen tegen die we uit de Bijbel kennen. Toch hebben de meeste begrippen in de islam uitei…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Ontdek dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Ontdek dit thema

Meer dan sekse

De kerk heeft de potentie om goed nieuws te zijn als het gaat om een gezonde omgang tussen mannen en vrouwen.
Ontdek dit thema

Samen opvoeden

Dankzij de geloofsgemeenschap hoeven ouders er niet alleen voor te staan. Hoe kan de kerk een partner zijn van ouders in de opvoeding van kinderen?
Lees verder

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz geeft jou en jouw geloofsgemeenschap concrete ideeën om leven te brengen in de wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je van tips en inspiratie rondom een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png