Take-away #3: Leren leven vanuit het niet weten

Take-away uit coronatijd

8 november 2021
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Erika Zuur (gemeentebegeleider en medewerker Generaties voorop van de Protestantse Kerk in Nederland) deelt haar geleerde les na ander half jaar corona. Een tijd waarin we onzekerheid en snelle veranderingen moesten accepteren. Kunnen we leren leven vanuit onzekerheid en het niet weten? 

Bekijk de video hieronder (zorg dat je cookies zijn geaccepteerd) of op YouTube.

Juist het accepteren van 'het niet weten' maakt de noodzaak duidelijk van het verttrouwen op God en jezelf afhankelijk maken van Hem. 

Ontdek meer take-aways

Wellicht vind je dit ook interessant

Komen gezinnen terug naar de kerk?

Twee jaar lang zijn veel gezinnen niet of slechts af en toe naar de kerk geweest. Een online dienst kijken tijdens de co…
Lees verder

Take-away #2: Schaken zonder koningin

Wat we volgens Geert van 't Veer (teamleider LEF Navigators en aanstaand voorganger) kunnen leren van goede schakers en …
Lees verder

Hoe ga je als kerk om met coronaverdeeldheid?

Verdeeldheid door coronamaatregelen, ze gaat aan christenen niet voorbij. Toch is eenheid tussen christenen een diep ver…
Lees verder

Vier actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Verken dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Verken dit thema

Zie de wereld

Wat is vandaag de dag de rol van de Nederlandse kerk? Zien we de wereld nog? Wat gebeurt er met ons als we met de ogen van Jezus naar de wereld kijken?
Verken dit thema

Heel de schepping

Onze omgang met de schepping heeft alles te maken met het brengen van leven in de wereld. Voor mensen in kwetsbare gebieden en voor komende generaties. Welke rol heeft de kerk?
Verken dit thema