Take-away #2: Schaken zonder koningin

Take-away uit coronatijd

12 oktober 2021
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Wat we volgens Geert van 't Veer (teamleider LEF Navigators en aanstaand voorganger) kunnen leren van goede schakers en een corporate antropoloog als we nadenken over kerkzijn na anderhalf jaar corona.

Bekijk de video hieronder (zorg dat je cookies zijn geaccepteerd) of op YouTube.

Lees ook het artikel van Geert van 't Veer: 'De kerk heeft het gebouw verlaten'. Wil je naar aanleiding van het verhaal van Geert van 't Veer verder aan de slag met het nadenken over jeugdwerk en discipelschap na anderhalf jaar corona?

  • LEF Learning Community - Special Edition. Hoe ga je na anderhalf jaar corona verder met het jeugdwerk? Hoe grijp je deze kans om het anders te doen en sterker te maken? 
  • Inspiratie en procesbegeleiding leidersteams: Wil je met het leidersteam nadenken over kerk-zijn na corona en het versterken van de discipelschapscultuur? Dan denken we graag met je mee! Neem contact op voor een gesprek over de mogelijkheden voor een proces op maat.  

Ontdek meer take-aways

Wellicht vind je dit ook interessant

Komen gezinnen terug naar de kerk?

Twee jaar lang zijn veel gezinnen niet of slechts af en toe naar de kerk geweest. Een online dienst kijken tijdens de co…
Lees verder

Take-away #3: Leren leven vanuit het niet weten

Erika Zuur (gemeentebegeleider en medewerker Generaties voorop van de Protestantse Kerk in Nederland) deelt haar geleerd…
Lees verder

Hoe ga je als kerk om met coronaverdeeldheid?

Verdeeldheid door coronamaatregelen, ze gaat aan christenen niet voorbij. Toch is eenheid tussen christenen een diep ver…
Lees verder

Drie actuele thema's voor de kerk

De minst bereikte volken

De kerk heeft een boodschap die voor ieder mens van levensbelang is. Maar hoe horen mensen dit als zij in een gebied leven waar nog niemand van Jezus heeft gehoord?
Ontdek dit thema

Samen Jong

De kerk is een plek waar mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen. Maar wat als jonge mensen de aansluiting niet meer zo goed weten te vinden?
Ontdek dit thema

Meer dan sekse

De kerk heeft de potentie om goed nieuws te zijn als het gaat om een gezonde omgang tussen mannen en vrouwen.
Ontdek dit thema

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 30 - Jonge generaties voorop - mock-up.png