8 nov.

dinsdag 8 november 2022 tot vrijdag 18 november 2022

Begin: 19:30 Einde: 22:00 Thema: Het verzoenend Evangelie in verdeeld West-Afrika Organisatie: TWR Nederland & België Locatie: Divers Kosten: gratis E-mailadres: wimklein@twr.nl Toelichting:

Crises, we kennen ze op dit moment in onze westers wereld volop. En elders is het al niet veel beter. Neem bijvoorbeeld West-Afrika, waar tal van conflicten gaande zijn. Er zijn ernstige zorgen over geweld in Mali, Nigeria, Ivoorkust en verschillende andere landen, veelal gericht tegen de aanwezig christenen. De problemen zijn divers en complex:

●  Politieke crisis – militaire staatsgrepen
●  Sociale crisis – etnische conflicten
●  Religieuze crisis – terrorisme en vervolging
●  Economische crisis – hoge kosten voor basisproducten

In die gebieden waar de onrust heerst, is het moeilijk ter plaatse het Evangelie te (blijven) verkondigen. Maar toch klinkt het Goede Nieuws er nog dagelijks. Via de media, radio, internet en audiospelers. Via de programma’s van zendingsorganisatie TWR.

Abdoulaye Sangho is als regiodirecteur namens TWR actief in West- en Centraal-Afrika. Van dinsdag 8 november tot en met vrijdag 18 november is hij in ons land om tijdens diverse bijeenkomsten uit de eerste hand te vertellen hoe in deze uitdagende omgeving de boodschap van verzoening klinkt. Verzoening met God en de naasten. Hoe bepaalt de omgeving de inhoud van de evangelieboodschap en ook de manier waarop we deze naar de mensen brengen?

Sangho: ‘TWR kan harten van mensen bereiken – waar ze ook zijn – met programma’s van verzoening, vrede en eeuwige redding. Dit is de Hoop die kan worden geboden aan een bevolking van meer dan 600 miljoen mensen in West- en Centraal-Afrika.’

Mogen we u ontmoeten tijdens een van onze regiobijeenkomsten? Een ontmoeting met Abdoulaye Sangho is een prachtige kans om van dichtbij te horen over de omstandigheden van christenen ver weg.

 • 18 apr.

  HGJB-predikantenlunch: in gesprek over jongeren en de eredienst

  HGJB
 • 19 apr.

  TeenStreet Small Group Leader Training

  TeenStreet
 • 20 apr.

  DAYCamp

  Camps4kids
 • 22 apr.

  TOP-Avond

  Youth For Christ