# 1.9 - Houden van jongeren en Jezus (Growing Young 3)

Shownotes bij de INNOV8-podcast

27 januari 2020
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Jongeren worden aangetrokken tot geloofsgemeenschappen die houden van jongeren. Maar wat houdt dat in en hoe word je dat eigenlijk? Een podcastaflevering die je hart sneller laat kloppen voor Jezus en voor jongeren.

Gasten: Jetteke Noordzij en Bram Rebergen

Meer over deze aflevering

Deze podcast is een onderdeel van een serie van podcasts rond het onderzoek Growing Young. Dit onderzoek uit 2016 waarom sommige kerken bovengemiddeld jongeren aantrokken. Er bleken zes waarden doorslaggevend te zijn voor jongeren om aansluiting te vinden bij die kerken. De gemeenten die bovengemiddeld jongeren aantrekken hebben in hun DNA: dat leiderschap/verantwoordelijkheid wordt doorgegeven, er een warme gemeenschap is, een gemeenschap die van jongeren houdt, die daadwerkelijk goed nieuws is voor hun wijk en wereld, die het verhaal van Jezus serieus nemen en die in alles binnen de gemeente prioriteit geven aan jongeren en gezinnen. Vorige keer spraken we over het doorgeven van leiderschap. In deze edtitie van de INNOV8-podcast spreken we met Jetteke Noordzij en Bram Rebergen over de waarde van Houden van jongeren. Voor meer informatie over het onderzoek ga naar de eerste aflevering van deze serie van podcasts. 

Over de gasten

Jetteke Noordzij is docent en coördinator van de Jongerenwerkersopleiding van het Evangelisch College. Het Evangelisch College biedt deeltijdopleidingen, cursussen en toerusting aan voor volwassenen op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk, Jongerenwerk en Pastoraat.

Bram Rebergen is directeur van Youth for Christ. Youth for Christ is een gepassioneerde missionaire beweging van jongeren en jongerenwerkers. Gedreven door Gods liefde zoekt Youth for Christ jongeren op, helpt hen groeien en biedt hen hoop. 

Aan de slag

Wil jij naar aanleiding van deze podcast aan de slag om jongeren nog meer en concreter lief te hebben? Hier tips uit het MissieNederland-netwerk 

  • Volg de Jongerenwerkersopleiding van de Evangelische College en kjrijg handvatten om jouw jeugdwerk te profesionaliseren en de liefde voor jongeren concreet te maken. 
  • JOP, Jong Protestant geeft diverse handvatten voor relatiegericht jeugdwerk.
  • NGK Jeugdwerk Steunpunt schreef een artikel over relatiegericht jeugdwerk
  • Lees het boek De 5 Gewoontes van Jonathan Pellegrom (Athletes in Action, Agapè), hierin word je geholpen om na te denken hoe jij heel gewoon impact hebt op het leven van jongeren. 
  • Zoals Bram en Jetteke aangaven in de podcast begint de liefde voor jongeren eerst bij liefde voor Jezus. Hoe is het met jouw relatie met God? Ga aan de slag om dichter bij hem te komen. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het e-book Disciplelschap van Navigators LEF. Of volg de online cursus Waarom Jezus? van IkzoekGod.nl. 

Ben jij deelnemer van MissieNederland en heb jij ook handvatten om de kerk te helpen groeien in het liefhebben van jongeren? Laat het ons weten! Dan voegen wij graag jouw input op deze pagina. 

Deze afleveringen vind je wellicht ook interessant

#2.3- Integraal jeugdwerk

Het evangelie van Jezus is goed nieuws voor alle aspecten van het leven van jonge mensen. Of richten we ons in het jeugd…
Lees verder

#2.2- Schaamte rondom gebed

Er blijkt veel schaamte te zijn onder jongeren als het gaat over gebed. In deze podcast bespreken we de uitkomsten van e…
Lees verder

#2.1- Start 2021 goed en investeer in soul care

Hoe beginnen we als jeugdwerkprofessionals het nieuwe jaar goed? "Soul care (zorgen voor je ziel) is essentieel voor jeu…
Lees verder