# 1.7 - Leiderschap doorgeven aan de volgende generatie (Growing Young 2)

Shownotes bij de INNOV8-podcast

6 december 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door: Martine Versteeg

Hoe geef je leiderschap door aan de volgende generaties? Doorgeven van leiderschap is niet vanzelfsprekend. Vaak hebben we de neiging om verantwoordelijkheid bij ons zelf te houden en af en toe uit te lenen. Maar hoe geven we die verantwoordelijkheid uiteindelijk uit handen?

Gasten: Sven Leeuwestein en Geert van 't Veer

Meer over deze aflevering

WhatsApp Image 2019-11-29 at 19.57.03.jpegDeze aflevering is een eerste in een serie van podcasts rond het onderzoek Growing Young. Het onderzoek uit 2016 noemt zes principes die doorslaggevend blijken te zijn voor jongeren om wel of niet aan te haken bij kerk en geloof. In deze podcast delen Sven Leeuwestein en Geert van 't Veer hun gedachten over het doorgeven van leiderschap aan de volgende generaties. Het onderzoek Growing Young is terug te vinden via deze website en het boek is te bestellen bij de meeste boekhandels.

Over de gasten

Geert van 't Veer is teamleider van LEF Navigators. LEF Navigators helpt jeugdleiders en hun jongeren om te groeien in discipelschap en leiderschap. Dat doen ze onder andere via de LEF learning community, waarin je in twee jaar aan de slag gaat met thema's als leiderschap, discipelschap, Gods missie en beweging. 

Sven Leeuwestein is spreker, coach en adviseur leiderschapsontwikkeling bij Stichting Opwekking. Stichting Opwekking organiseert onder andere de Global Leadership Summit, een tweedaagse conferentie bedoeld voor iedereen die betrokken is bij leiderschap en zich hierin wil ontwikkelen. 

Aan de slag

Wil jij naar aanleiding van deze podcast aan de slag om in jouw kerk leiderschap door te geven? Hier tips vanuit het MissieNederland-netwerk:

  • Lees de blog Van Navigators LEF over leiderschap doorgeven naar aanleiding van het boek Growing Young
  • Er zijn nog tickets voor de Global Leadership Summit. 17 en 18 januari in Eindhoven en 24 en 25 januari in Veenendaal. Ook in dit programma gaan meerdere sprekers in op leiderschap en de volgende generatie, zoals Jason Dorsey een generatiedeskundige die in gaat op de mythes van de volgende generaties op de werkvloer. 
  • 26-28 maart is de Leiderschapsweekend van Navigators LEF. Dit weekend is onderdeel van de LEF Learing Comnmunity, maar je kunt ook een dag proeven aan het thema en aan de learning community in dit weekend.
  • De Lichtboog is een van de deelnemende gemeenten van MissieNederland. Binnen de gemeente zijn zij het afgelopen jaar bezig geweest met generaties verbinden. Lees hun input over het doorgeven van leiderschap naar de volgende generatie.

Ben jij deelnemer van MissieNederland en heb jij ook handvatten om de kerk te helpen leiderschap door te geven? Laat het ons weten!

Deze afleveringen vind je wellicht ook interessant

#2.4- Jongeren en echtscheiding

Een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Bij meer dan de helft van de echtscheidingen zijn minderjarige…
Lees verder

#2.3- Integraal jeugdwerk

Het evangelie van Jezus is goed nieuws voor alle aspecten van het leven van jonge mensen. Of richten we ons in het jeugd…
Lees verder

#2.2- Schaamte rondom gebed

Er blijkt veel schaamte te zijn onder jongeren als het gaat over gebed. In deze podcast bespreken we de uitkomsten van e…
Lees verder