# 1.7 - Leiderschap doorgeven aan de volgende generatie (Growing Young 2)

Shownotes bij de INNOV8-podcast

6 december 2019
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Hoe geef je leiderschap door aan de volgende generaties? Doorgeven van leiderschap is niet vanzelfsprekend. Vaak hebben we de neiging om verantwoordelijkheid bij ons zelf te houden en af en toe uit te lenen. Maar hoe geven we die verantwoordelijkheid uiteindelijk uit handen?

Gasten: Sven Leeuwestein en Geert van 't Veer

Meer over deze aflevering

WhatsApp Image 2019-11-29 at 19.57.03.jpegDeze aflevering is een eerste in een serie van podcasts rond het onderzoek Growing Young. Het onderzoek uit 2016 noemt zes principes die doorslaggevend blijken te zijn voor jongeren om wel of niet aan te haken bij kerk en geloof. In deze podcast delen Sven Leeuwestein en Geert van 't Veer hun gedachten over het doorgeven van leiderschap aan de volgende generaties. Het onderzoek Growing Young is terug te vinden via deze website en het boek is te bestellen bij de meeste boekhandels.

Over de gasten

Geert van 't Veer is teamleider van LEF Navigators. LEF Navigators helpt jeugdleiders en hun jongeren om te groeien in discipelschap en leiderschap. Dat doen ze onder andere via de LEF learning community, waarin je in twee jaar aan de slag gaat met thema's als leiderschap, discipelschap, Gods missie en beweging. 

Sven Leeuwestein is spreker, coach en adviseur leiderschapsontwikkeling bij Stichting Opwekking. Stichting Opwekking organiseert onder andere de Global Leadership Summit, een tweedaagse conferentie bedoeld voor iedereen die betrokken is bij leiderschap en zich hierin wil ontwikkelen. 

Aan de slag

Wil jij naar aanleiding van deze podcast aan de slag om in jouw kerk leiderschap door te geven? Hier tips vanuit het MissieNederland-netwerk:

  • Lees de blog Van Navigators LEF over leiderschap doorgeven naar aanleiding van het boek Growing Young
  • De Lichtboog is een van de deelnemende gemeenten van MissieNederland. Binnen de gemeente zijn zij het afgelopen jaar bezig geweest met generaties verbinden. Lees hun input over het doorgeven van leiderschap naar de volgende generatie.
  • Bekijk het overzicht met aanbod uit het MissieNederland-netwerk rondom leiderschapsontwikkeling.

Ben jij deelnemer van MissieNederland en heb jij ook handvatten om de kerk te helpen leiderschap door te geven? Laat het ons weten!

Thema: Samen Jong

Deze aflevering hoort bij de kernwaarde 'Verantwoordelijkheid geven' van Samen Jong. Ontdek meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community in beweging te komen.

Naar het overzicht

Deze afleveringen vind je wellicht ook interessant

#2.7 - Kindertheologie geeft ruimte voor God én jonge mensen

Zijn kinderen, tieners en jongeren lege vaten die wij als jeugdwerkleiding en opvoeders moeten vullen met kennis en erva…
Lees verder

#2.6 - Zomerkampen als verlengstuk van de lokale kerk

Wat kan het kerkelijk jeugdwerk leren van de kamporganisaties uit het MissieNederland-netwerk? Wat is de waarde van een …
Lees verder

#2.5- Kerk helpt kiezen: studie, werk of tussenjaar

Deze maand doen weer tienduizenden jongeren eindexamen. Hoe helpen we jonge mensen goede keuzes te maken na hun middelba…
Lees verder