Micha Zondag in het teken van ‘Genieten van Genoeg’

2 juli 2021 om 15:18
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 17 oktober samen stil te staan bij het thema ‘Genieten van Genoeg’. Coördinator Annemarthe Westerbeek: ‘Toen God de wereld schiep, was Hij blij met wat Hij zag en nodigde de mens uit om ervoor te zorgen en ervan te genieten. Maar wanneer wordt genieten grenzeloos genieten? En wie is daarvan de dupe?’

15 - Micha Zondag fbpost

Met ‘Genieten van Genoeg’ wil Micha Nederland een positief tegengeluid laten horen tegen het idee van ‘altijd maar meer’. Westerbeek: ‘Je ziet dat ons genieten nu vaak ten koste gaat van anderen. Arbeiders die worden uitgebuit of diersoorten die uitsterven. Terwijl je in de Bijbel ziet dat God richtlijnen meegaf om te beschermen wat kwetsbaar is.’

Leviticus

De kerntekst van deze Micha Zondag is Leviticus 19 vers 9-10: Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker en raap wat blijft liggen niet bijeen (…), maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen. Ik ben de HEER, jullie God. Westerbeek: ‘Het is de vraag of ons huidige economische systeem bescherming biedt aan wat kwetsbaar is. Ik denk dat het antwoord nee is. Het roer moet echt om. Daarom organiseren we deze themazondag.’

Materiaal voor themazondag

Het Micha Zondag materiaal bestaat onder meer uit een preekschets en leespreek, liedsuggesties en een kinder- en tienerprogramma. De preekschets is verzorgd door Dorina Nauta (Tearfund) en de leespreek door Embert Messelink (A Rocha Nederland). Het kerkenpakket is gratis te downloaden op www.michazondag.nl

Micha Nederland

Micha Nederland verbindt al ruim vijftien jaar verschillende christelijke Nederlandse organisaties (waaronder MissieNederland) en kerken. Uitgangspunt voor de activiteiten is Micha 6 vers 8:  “Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.”

Meer nieuwsberichten in deze categorie

Micha Zondag 2020 zet moderne slavernij centraal met thema ‘Delen in vrijheid’

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 18 oktober stil te staan bij moderne slavernij en uitbuitin…
Lees verder

MissieNederland organiseert lunchevent over seksisme in de kerk

Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap van MissieNederland organiseert op vrijdag 24 september 2021 een lunchevent rondom…
Lees verder

'Wij slaan alarm, juist omdat we durven vertrouwen'

'De opwarming van de aarde, met alle gevolgen van dien, verontrust ons. Vanuit diverse religies en levensbeschouwingen…
Lees verder