Micha Zondag in het teken van ‘Genieten van Genoeg’

2 juli 2021 om 15:18
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 17 oktober samen stil te staan bij het thema ‘Genieten van Genoeg’. Coördinator Annemarthe Westerbeek: ‘Toen God de wereld schiep, was Hij blij met wat Hij zag en nodigde de mens uit om ervoor te zorgen en ervan te genieten. Maar wanneer wordt genieten grenzeloos genieten? En wie is daarvan de dupe?’

15 - Micha Zondag fbpost

Met ‘Genieten van Genoeg’ wil Micha Nederland een positief tegengeluid laten horen tegen het idee van ‘altijd maar meer’. Westerbeek: ‘Je ziet dat ons genieten nu vaak ten koste gaat van anderen. Arbeiders die worden uitgebuit of diersoorten die uitsterven. Terwijl je in de Bijbel ziet dat God richtlijnen meegaf om te beschermen wat kwetsbaar is.’

Leviticus

De kerntekst van deze Micha Zondag is Leviticus 19 vers 9-10: Wanneer je de graanoogst binnenhaalt, oogst dan niet tot aan de rand van de akker en raap wat blijft liggen niet bijeen (…), maar laat het liggen voor de armen en de vreemdelingen. Ik ben de HEER, jullie God. Westerbeek: ‘Het is de vraag of ons huidige economische systeem bescherming biedt aan wat kwetsbaar is. Ik denk dat het antwoord nee is. Het roer moet echt om. Daarom organiseren we deze themazondag.’

Materiaal voor themazondag

Het Micha Zondag materiaal bestaat onder meer uit een preekschets en leespreek, liedsuggesties en een kinder- en tienerprogramma. De preekschets is verzorgd door Dorina Nauta (Tearfund) en de leespreek door Embert Messelink (A Rocha Nederland). Het kerkenpakket is gratis te downloaden op www.michazondag.nl

Micha Nederland

Micha Nederland verbindt al ruim vijftien jaar verschillende christelijke Nederlandse organisaties (waaronder MissieNederland) en kerken. Uitgangspunt voor de activiteiten is Micha 6 vers 8:  “Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.”

Meer nieuws van MissieNederland

Micha Zondag 2022: Voel jij je thuis in een schuldig systeem?

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 16 oktober 2022 na te denken over het systeem waarin we lev…
Lees verder

Week van gebed voor eenheid 2023 wil verbinding brengen waar racisme voor verdeeldheid zorgt

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aan…
Lees verder

Nieuw boek Samen Jong biedt 6 waarden voor een kerk met alle generaties

KokBoekencentrum en MissieNederland presenteren zaterdag 18 juni de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden van een kerk …
Lees verder