Blijf in mijn liefde

11 december 2020
  • Profielafbeelding van Jan Wolsheimer
    Door:
    Jan Wolsheimer

Blijf thuis. Deze dringende oproep hoorden we dit jaar met regelmaat. Uit de mond van onze minister-president, op sociale media en via borden langs de snelweg. Een oproep met impact. Zo’n oproep deed en doet Jezus in Johannes 15 ook: Blijf in mijn liefde. Die oproep om verbonden te blijven met Jezus en met elkaar, blijkt ook nu weer van groot belang.

De afgelopen maanden hebben we als MissieNederland nauw samengewerkt met talloze gemeenten. We proberen hen te helpen om kerkzijn in crisistijd vorm te geven, samen te bidden en te ontdekken wat God nu van de kerk in Nederland vraagt. Hoe blijf je verbonden in een tijd van fysieke afstand en onderlinge verdeeldheid? Zelf ben ik de afgelopen maanden meer gaan bidden. Niet zozeer om iets te vragen, maar juist om mijn vriendschap met God te verdiepen waarbij ik me afhankelijk weet van zijn leiding. Aangesloten te zijn op de levensbron, met als belofte dat we vrucht zullen dragen. Jezus merkt op dat we zonder hem niets kunnen doen en zo is het. Juist vanuit de rust en vrede van God is de beweging naar de ander heel ontspannen. Alleen vanuit de rust met God kunnen we verbinding brengen. Bid je in januari met ons mee tijdens de Week van gebed voor eenheid?

En wil je ons werk voor de Week van gebed mogelijk maken met een gift?

Meer blogs en columns

Zamiso: getuigen als een feestje

Mijn vrouw, Dorien, heeft een moestuin en zij vindt het heerlijk om in de aarde te wroeten, zaadjes te zaaien, plantjes …
Lees verder

Op de knieën dankzij Izak

Mijn steen moet wel af. En de werkdag zit er bijna op. Dus ik heb wat haast. Met een stevige pas én een stempel m…
Lees verder

Voor of tegen: het is te gemakkelijk

Ben je voor of tegen Israël? Ben je pro-Palestijns? De volop losgebarsten strijd tussen Israël en Hamas leidt …
Lees verder
6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland