Blijf in mijn liefde

11 december 2020
  • Profielafbeelding van Jan Wolsheimer
    Door:
    Jan Wolsheimer

Blijf thuis. Deze dringende oproep hoorden we dit jaar met regelmaat. Uit de mond van onze minister-president, op sociale media en via borden langs de snelweg. Een oproep met impact. Zo’n oproep deed en doet Jezus in Johannes 15 ook: Blijf in mijn liefde. Die oproep om verbonden te blijven met Jezus en met elkaar, blijkt ook nu weer van groot belang.

De afgelopen maanden hebben we als MissieNederland nauw samengewerkt met talloze gemeenten. We proberen hen te helpen om kerkzijn in crisistijd vorm te geven, samen te bidden en te ontdekken wat God nu van de kerk in Nederland vraagt. Hoe blijf je verbonden in een tijd van fysieke afstand en onderlinge verdeeldheid? Zelf ben ik de afgelopen maanden meer gaan bidden. Niet zozeer om iets te vragen, maar juist om mijn vriendschap met God te verdiepen waarbij ik me afhankelijk weet van zijn leiding. Aangesloten te zijn op de levensbron, met als belofte dat we vrucht zullen dragen. Jezus merkt op dat we zonder hem niets kunnen doen en zo is het. Juist vanuit de rust en vrede van God is de beweging naar de ander heel ontspannen. Alleen vanuit de rust met God kunnen we verbinding brengen. Bid je in januari met ons mee tijdens de Week van gebed voor eenheid?

En wil je ons werk voor de Week van gebed mogelijk maken met een gift?

Meer blogs en columns

De gevolgen van het slavernijverleden zitten ook in mij

Daar zit ik dan in Paramaribo in een zaaltje van het Surinaams Bijbelgenootschap. Met een paar Surinaamse kerkleiders en…
Lees verder

Op zoek naar de bronnen van MissieNederland

Elk jubileum doet een appel om weer terug te kijken naar hoe het ooit begon. Teruggaan naar de bronnen waaruit je nu mag…
Lees verder

Vieren en herdenken

Het herdenken van 150 jaar afschaffing slavernij valt in dit jaar samen met ons 50-jarig bestaan als MissieNederland.…
Lees verder
8-10 keer per jaar een nieuwsbrief vol geloof in de kerk

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland

Wat is MissieNederland?

Zien

wij zien

Wij zien een gebroken wereld die het leven in volheid mist waarvoor Jezus naar de wereld is gekomen.

Geloven

wij geloven

Wij geloven dat Jezus potentie geeft aan zijn kerk om leven te brengen in de wereld. 

Bieden

wij bieden

Wij bieden een verbindend platform dat betrokken kerkleden helpt om met hun lokale geloofsgemeenschap leven te brengen in de wereld.

Zijn

wij zijn

Wij zijn een evangelische alliantie die de waarde van de kerk vertegenwoordigt en haar steeds weer een volgende stap aanreikt om haar potentieel te verwezenlijken.