Blijf in mijn liefde

11 december 2020 om 18:37
  • Profielafbeelding van Jan Wolsheimer
    Door: Jan Wolsheimer

Blijf thuis. Deze dringende oproep hoorden we dit jaar met regelmaat. Uit de mond van onze minister-president, op sociale media en via borden langs de snelweg. Een oproep met impact. Zo’n oproep deed en doet Jezus in Johannes 15 ook: Blijf in mijn liefde. Die oproep om verbonden te blijven met Jezus en met elkaar, blijkt ook nu weer van groot belang.

De afgelopen maanden hebben we als MissieNederland nauw samengewerkt met talloze gemeenten. We proberen hen te helpen om kerkzijn in crisistijd vorm te geven, samen te bidden en te ontdekken wat God nu van de kerk in Nederland vraagt. Hoe blijf je verbonden in een tijd van fysieke afstand en onderlinge verdeeldheid? Zelf ben ik de afgelopen maanden meer gaan bidden. Niet zozeer om iets te vragen, maar juist om mijn vriendschap met God te verdiepen waarbij ik me afhankelijk weet van zijn leiding. Aangesloten te zijn op de levensbron, met als belofte dat we vrucht zullen dragen. Jezus merkt op dat we zonder hem niets kunnen doen en zo is het. Juist vanuit de rust en vrede van God is de beweging naar de ander heel ontspannen. Alleen vanuit de rust met God kunnen we verbinding brengen. Bid je in januari met ons mee tijdens de Week van gebed voor eenheid?

En wil je ons werk voor de Week van gebed mogelijk maken met een gift?

Meer blogs en columns

Afhankelijkheidssyndroom

‘Om mensen niet het afhankelijkheidssyndroom te geven…’ zegt de Zimbabwaan tegenover me - ‘om z…
Lees verder

Kerk, ik vind je mooi!

Toen ik net begon als voorganger van een evangelische kerk in het Groene Hart van de Randstad ging ik met een ouderwetse…
Lees verder

Ode aan de sterke vrouw

Vandaag, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Koning Lemuel schreef duizenden jaren geleden al zijn prachtige ode …
Lees verder

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan, digitaal of per post.

Aanvragen
ideaz 29 - meer dan sekse.png