Jezus' uitnodiging in The Passion

14 april 2017
  • Profielafbeelding van Jan Willem Janse
    Door:
    Jan Willem Janse

Ruim drie miljoen mensen keken gisteren naar The Passion, het grootschalige evenement dat het paasevangelie vertelt in de context van vandaag. Een project waarbij omroepen (EO en KRO-NCRV), producenten, kerken en het stadsbestuur samenwerken om mensen het verhaal van Jezus te vertellen. Opvallend was de genadige uitnodiging die klonk in het lied gezongen door Dwight Dissels: Kan ik iets voor je doen? Kan ik iets voor je zijn?

Treffend gevonden. Het is de uitnodiging van Jezus zelf om je met Hem te verbinden. Hij strekt zelf zijn armen uit. Zelfs naar degenen die Hem verloochenen, zoals Petrus. De video met het lied vind je onderaan dit bericht.

Dat voorbeeld wil ik volgen. Sterker nog: ik verlang naar een cultuur waarin we dat uitnodigend gebaar navolgen, als volgelingen van Jezus. Voor zo'n cultuur wil ik opstaan. En ik verlang ernaar dat de hele kerk daarin meedoet.

Dat is ook de insteek van het project Kerkproeverij, wat ook weer met vele samenwerkende partijen wordt opgezet. Samen met de Raad van Kerken, dezelfde omroepen, vele organisaties (zoals de IZB) en uiteraard MissieNederland. Maar meer nog: samen als kerk van Christus. Landelijk èn lokaal. Kerkproeverij werkt toe naar een concreet evenement in september, maar is veel meer dan dat. Het is een tool om die cultuur van uitnodiging te stimuleren in je eigen gemeente. Samen brengen we de kerk in beweging.

6 keer per jaar een nieuwsbrief vol passie voor missie

Ontvang de nieuwsbrief van MissieNederland