‘Kinderkampen belangrijk voor geloofsontwikkeling’

16 mei 2013 om 13:37
  • Profielafbeelding van Peter Madern
    Door:
    Peter Madern

Soms zeggen ouders tegen mij dat een kamp vooral leuk moet zijn en kinderen veel lol moeten hebben. Dan zeg ik: “Daar ben ik het helemaal NIET mee eens!” Men fronst dan eens wat of kijkt of ik het wel meen. Snel benoem ik er dan achteraan waarom ik het zo stevig zeg.

Geloofsopvoeding is iets holistisch. Met holistisch bedoel ik: alomvattend. En meer specifiek dat meerdere personen om een kind heen staan: de ouders/voogden, de kerk, de kinderwerker, de oma’s en opa’s, maar ook de leraar op school of de vriendjes uit de buurt. Zo ook de medewerker op kamp. Deze kan, indien het kamp het toelaat, ook bijdragen in de geloofsontwikkeling van een kind. Sterker nog: Hij of zij is eigenlijk cruciaal in het getuigen over Jezus en het ‘discipelen’ van kinderen (Zie onderzoek Barna Group)

Discipelschap is een mooi woord, maar bij Camps4Kids willen wij dit niet alleen vertellen of voordoen; we willen het voorLEVEN. Is dat moeilijk? Jawel, maar niet onmogelijk. Door zelf in volle afhankelijkheid kids over die Grote Jezus, God en Zijn Heilige Geest te vertellen en dit vervolgens te praktiseren, snappen kinderen het gewoonweg. Hoe dan, zult u zich misschien afvragen? Nou, heel gewoon! Wanneer Jezus zegt dat je voor elkaar mag bidden in Zijn naam, dan doen wij het de kinderen voor. Wanneer Jezus zegt dat je als gelovige in Hem iemand de handen op kan/mag leggen en genezing uit mag/kan spreken in Zijn naam, dan doen wij dat voor.
Dat is discipelschap, dat is geloofsontwikkeling stimuleren.

Meer blogs en columns

Kerstgroet 2022

In de afgelopen weken las ik het boek Het vergeten individu van psychiater Esther van Fenema. Het boek is een gitzw…
Lees verder

Het verdriet van zendingskinderen

Eerder dit jaar werd ik getipt over het boek ‘Het verdriet van de zending’. Dit boek vertelt het verhaal van…
Lees verder

Hoe versterken we een cultuur in de kerk die jonge generaties vasthoudt en aantrekt?

Op een warme avond loopt een familie langs het strand. Hun aandacht wordt getrokken door duizenden zeesterren die zojuis…
Lees verder