‘Kinderkampen belangrijk voor geloofsontwikkeling’

16 mei 2013 om 13:37
  • Profielafbeelding van Peter Madern
    Door: Peter Madern

Soms zeggen ouders tegen mij dat een kamp vooral leuk moet zijn en kinderen veel lol moeten hebben. Dan zeg ik: “Daar ben ik het helemaal NIET mee eens!” Men fronst dan eens wat of kijkt of ik het wel meen. Snel benoem ik er dan achteraan waarom ik het zo stevig zeg.

Geloofsopvoeding is iets holistisch. Met holistisch bedoel ik: alomvattend. En meer specifiek dat meerdere personen om een kind heen staan: de ouders/voogden, de kerk, de kinderwerker, de oma’s en opa’s, maar ook de leraar op school of de vriendjes uit de buurt. Zo ook de medewerker op kamp. Deze kan, indien het kamp het toelaat, ook bijdragen in de geloofsontwikkeling van een kind. Sterker nog: Hij of zij is eigenlijk cruciaal in het getuigen over Jezus en het ‘discipelen’ van kinderen (Zie onderzoek Barna Group)

Discipelschap is een mooi woord, maar bij Camps4Kids willen wij dit niet alleen vertellen of voordoen; we willen het voorLEVEN. Is dat moeilijk? Jawel, maar niet onmogelijk. Door zelf in volle afhankelijkheid kids over die Grote Jezus, God en Zijn Heilige Geest te vertellen en dit vervolgens te praktiseren, snappen kinderen het gewoonweg. Hoe dan, zult u zich misschien afvragen? Nou, heel gewoon! Wanneer Jezus zegt dat je voor elkaar mag bidden in Zijn naam, dan doen wij het de kinderen voor. Wanneer Jezus zegt dat je als gelovige in Hem iemand de handen op kan/mag leggen en genezing uit mag/kan spreken in Zijn naam, dan doen wij dat voor.
Dat is discipelschap, dat is geloofsontwikkeling stimuleren.

Meer blogs en columns

Onderzoek 'Geloof en missie in het leven van jongeren': een reactie

Op 29 april werd het onderzoek ‘Geloof en missie in het leven van jongeren’ door Elsbeth Visser namens het O…
Lees verder

Hier word ik blij van!

De kerk paste zich in de afgelopen weken in hoog tempo aan. Diensten verplaatsten van offline naar online en kringen en …
Lees verder

Kleine kerk vieren!

Afgelopen zondag, ver voordat het coronavirus kerken dwong om hun diensten af te lassen, gingen wij thuis een …
Lees verder

Maandelijks inspiratie om je gemeente te bewegen voor de missie van Jezus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vraag een gratis proefnummer aan van ideaz

ideaz zet jou en jouw gemeente in beweging voor het uitleven van de missie van Jezus in wijk én wereld. In een lekker praktisch magazine voorziet het netwerk van MissieNederland je drie keer per jaar van tips en inspiratie op een actueel missionair onderwerp. Dit alles uiteraard voorzien van een prettig leesbare onderbouwing. Vraag nu gratis een proefnummer aan en ontvang het eerstvolgende exemplaar.

Aanvragen
2021 - ideaz 1 - Voorkom en herstel.png