Week van de opvoeding 2023

KerkenToolkit 2023

17 mei 2023
  • Profielafbeelding van Eelco Poelarends
    Door:
    Eelco Poelarends

Toolkit_beeldmerk_grijsVan 2 t/m 8 oktober 2023 vindt de Week van de opvoeding plaats. Organiseer een activiteit, bemoedig ouders uit je gemeenschap of vier samen als gemeenschap de Zondag van het Samen opvoeden. Diverse aangesloten organisaties uit het MissieNederland-netwerk bieden inspirerende materialen aan om tijdens deze week en de rest van het jaar aan de slag te gaan met het thema Samen opvoeden.

logo kerkpunt

Handreiking Zondag van het Samen opvoeden

Kerkpunt maakt voor de Zondag van het Samen opvoeden een handreiking met een preekschets voor de invulling van je zondagse samenkomst in de Week van de opvoeding. Het materiaal gaat in op Jozua 4 waarin Jozua 12 gedenkstenen opricht. Die leiden steeds weer tot vragen bij nieuwe generaties. De gedenkstenen zijn aanleiding om samen te delen en samen te weten. 

Naar de handreiking

De Wonderwolk - Focus in je gezin

Interactieve cursus voor een kring van ouders/verzorgers over geloofsopvoeding

De Wonderwolk biedt een interactieve cursus over geloofsopvoeding: Focus in je gezin. Het is een studieboek dat je kunt zien als dé basis van geloofsopvoeding. Een christelijke opvoeding begint namelijk bij jezelf. Het is goed om na te denken over je eigen geloofsidentiteit, je rol binnen je omgeving/gezin en je eigen relatie met God. Je kunt dit boek zelf doornemen op je eigen tempo of ga samen met andere ouders/opvoeders aan de slag. 

Ontdek meer

Xpeditie 3.6.0.

Dienst voor alle generaties: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Xpeditie 3.6.0. komt graag langs in jouw kerk of gemeente voor een dienst waarin alle generaties kunnen ervaren hoe het is om van elkaar te leren. Gezinnen thuis kunnen verder met het Xpeditie@home-materiaal, zodat kerk en gezin samen één zijn. Deze dienst is verbindend, creatief en altijd afgestemd op jullie gemeente en helpt om het gesprek over opvoeden en geloven, over Samen Jong, op gang te brengen. Wij denken graag met je mee.

Ontdek meer

chris en voorkom

Gratis webinar op 4 oktober voor ouders van pubers

Chris en Voorkom geeft een webinar voor alle ‘handen in het haar’ tot ‘hoera een puber in huis!’ ouders.

We duiken op 4 oktober in de wereld van de puberteit. Je krijgt inzicht in het puberbrein, handvatten wat ze van jou als ouder nodig hebben en tips hoe je met je '1 of 2 lettergrepen-antwoordende-puber' (saai, ja, ja-ha, nee, zucht) toch echt een leuk en goed gesprek kan voeren.

Ontdek meer

Zorg voor jongeren

Cursuskorting voor kerken

Boek tijdens de Week van de opvoeding als kerk de cursus Opvoeden 3.7 dan ontvang je maarliefst € 250,- korting. Tijdens 7 toerustingsavonden gaan opvoeders aan de slag gaan met de vragen: Wie ben jij als opvoeder? Wat heeft jouw kind nodig om tot bloei te komen? Welke waarden staan in jouw gezin centraal en aan welk gezamenlijk doel wordt er gewerkt?

Ontdek meer

HGJB Jong Protestant

Diverse materialen voor opvoeders

De HGJB en Jong Protestant bieden voor de Week van de opvoeding 2023 verschillende materialen aan: informatie over een te bestellen doopboekje, gespreksmateriaal voor opvoeders vanuit de methode Voorleven  en een kort artikel over hoe en waarom de kerk opvoeders kan ondersteunen. Dit alles om de kerk en ouder/opvoeder te inspireren om in de opvoeding de samenwerking te versterken.

Ontdek meer

Youth for Christ

(P)Übergeschikt

In (P)Übergeschikt delen ervaren Youth for Christ jeugdwerkers waardevolle inzichten voor ouders die pubers opvoeden. Naast een inspirerend boek biedt Youth for Christ ook een onlinetraining aan, waarmee je de ouders in jouw gemeente een inspirerende avond kan bieden, bijvoorbeeld in de Week van de opvoeding. 

Ontdek meer

Evangelische Omroep

Opgevoed staat netjes

'Doe ik het wel goed?' Het is een vraag die iedere opvoeder zich zo nu en dan stelt. In de webserie 'Opgevoed staat netjes' deelt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont relevante kennis en praktische tips over opvoeden. Zo leer je in afleveringen van 10-15 minuten bij over onderwerpen als grenzen stellen en schermgebruik. Leuk om te gebruiken bij een Week van de opvoeding-ontmoeting voor ouders.

Ontdek meer


De Wonderwolk - Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis met baby's, peuters en kleuters

De Wonderwolk biedt 'Samen op ontdekkingsreis’. Het is een prachtig boek voor ouders en verzorgers die meer willen weten over geloofsopvoeding. Wat is geloofsopvoeding/christelijk opvoeden en hoe sluit je aan bij de leefwereld van je kind? Het boek staat vol persoonlijke ervaringen en tips en geeft praktische informatie over bijvoorbeeld de verschillende leeftijdsfases van kinderen en hoe zij God in deze fases kunnen beleven. 

Ontdek meer

Youth for Christ

Bestel gratis het spel LEF!

Vind jij het soms ook zo ingewikkeld om een écht gesprek te voeren met jouw tiener(s)? Speel dan ons nieuwe kaartspel LEF en leer je tiener beter kennen door middel van verrassende vragen en uitdagingen. LEF stimuleert opvoeders en jeugdleiders om in gesprek te gaan met tieners en jongeren over geloof en leven, op een unieke manier. Heb jij het lef om op deze manier het leven te delen?

Ontdek meer

NBG logo

Alles samen delen

Wil je tijdens de Zondag van het Samen opvoeden ook tijdens de kinderdienst aansluiten bij het thema van de Week van de opvoeding 'Samen delen, samen weten'? Het Nederland-Vlaams Bijbelgenootschap ontwikkelde een BijbelBasics programma die er prachtig bij past, over de eerste christenen die alles met elkaar deelden. 

Ontdek meer


Wij doen mee-logo [Groot - PNG]Ook bijdragen aan de Week van de opvoeding?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook aanbod beschikbaar dat een bijdrage levert aan de Week van de Opvoeding van 2023? Laat het ons weten via eelco@missienederland.nl. Of ben je geen deelnemer maar wil je daar graag over in gesprek?
Neem contact met ons op! 


Thema: Samen opvoeden

Deze KerkenToolkit hoort bij het thema 'Samen opvoeden'. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Toeleven naar Pasen 2024

Wil je met jouw gemeente toeleven naar Pasen? Dan ben je op de juiste pagina! Hier vind je namelijk de initiatieven vanu…
Lees verder

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun …
Lees verder