Week van de Opvoeding 2022

KerkenToolkit

26 augustus 2022
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Toolkit_beeldmerk_grijsVan 3 t/m 9 oktober 2022 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Organiseer een activiteit, bemoedig ouders uit je gemeenschap of vier samen als gemeenschap de Zondag van het Samen opvoeden. Diverse aangesloten organisaties uit het MissieNederland-netwerk bieden inspirerende materialen aan om tijdens deze week en de rest van het jaar aan de slag te gaan met het thema Samen opvoeden.

CGJO


Handreiking Zondag van het Samen opvoeden

CGJO ontwikkelt voor de Zondag van het Samen opvoeden een handreiking met een preekschets, liedsuggesties en andere ideeën voor de invulling van je zondagse samenkomst in de Week van de Opvoeding.

Ontdek meer

Wonderwolk


Focus in je Gezin

Op 3 oktober aan het begin van de Week van de Opvoeding laceert de Wonderwolk het gezinsstudieboek 'Focus in je Gezin'. Een interactief studieboek om samen met andere ouders aan de slag te gaan. Op 6 oktober is de webinar 'Focus in je gezin', waar je al naar aanleiding van het boek in Gods Woord duikt, op zoek naar dé focus die jouw gezin nodig heeft.

Ontdek meer

Ontwerp zonder titel (17)


Dienst voor alle generaties: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Xpeditie 3.6.0. komt graag langs in jouw kerk of gemeente voor een dienst waarin alle generaties kunnen ervaren hoe het is om van elkaar te leren. Gezinnen thuis kunnen verder met het Xpeditie@home-materiaal, zodat kerk en gezin samen één zijn. Deze dienst is verbindend, creatief en altijd afgestemd op jullie gemeente en helpt om het gesprek over opvoeden en geloven, over Samen Jong, op gang te brengen. Wij denken graag met je mee.

Ontdek meer

logo kerkpunt


Voor ouders en kind samen

Kerkpunt biedt in het kader van de Week van de Opvoeding gratis programma’s aan die je als gezin kunt gebruiken voor gezinsmomenten of gezinsvieringen. Met aansprekende thema’s, mooie gespreksvragen en verrassende werkvormen en spellen ontdek je als gezin wat geloof en leven met elkaar te maken hebben.

Ontdek meer

HGJB Jong Protestant


Ouder en kerk is samenwerk

De HGJB en Jong Protestant verzamelen voor de Week van de Opvoeding 2022 verschillende praktijkverhalen van kerken die samenwerken met ouders. Inspirerende verhalen die jou als kerk en als ouder/opvoeder inspireert om in de opvoeding de samenwerking te versterken. Je vindt ze binnenkort op hun website!

Dit Koningskind


Ontmoetingsdag 'Levend verlies'

Als jouw zoon of dochter moet leven met een beperking, chronische ziekte of aandoening verandert er veel. Verwachtingen, wensen en dromen voor de toekomt moeten worden bijgesteld. Dit kan zorgen voor gevoelens van rouw of verdriet. Dit proces wordt ook wel 'levend verlies' genoemd. In de Week van de Opvoeding (8 oktober) organiseert Dit Koningskind een Ontmoetingsdag rondom dit thema.

Ontdek meer

Powerparent


Inspiratieweekend voor alleenstaande ouders

Wanneer je alleen bent komen te staan door een echtscheiding of het overlijden van je partner, gaat je leven behoorlijk op de kop. Met alle uitdagingen die er zijn biedt PowerParent 14-16 oktober een weekend aan van rust, inspiratie en ontmoeting. Zijn er in jouw gemeente alleenstaande ouders? Wijs hen op dit weekend, of geef als geloofsgemeenschap hen dit waardevolle weekend cadeau! 

Ontdek meer

Evangelische Omroep


Opgevoed staat netjes

'Doe ik het wel goed?' Het is een vraag die iedere opvoeder zich zo nu en dan stelt. In de webserie 'Opgevoed staat netjes' deelt ontwikkelingspsycholoog Steven Pont relevante kennis en praktische tips over opvoeden. Zo leer je in afleveringen van 10-15 minuten bij over onderwerpen als grenzen stellen en schermgebruik. Leuk om te gebruiken bij een Week van de Opvoeding-ontmoeting voor ouders.

Ontdek meer


Zorg voor jongeren


Cursuskorting voor kerken

Boek tijdens de Week van de Opvoeding als kerk de cursus Opvoeden 3.7 dan ontvang je maarliefst € 250,- euro korting. Met de cursus Opvoeden 3.7 ontvangen de ouders uit jouw gemeenschap 7 toerustingsavonden waarin ze aan de slag gaan met de vragen: Wie ben jij als opvoeder? Wat heeft jouw kind nodig om tot bloei te komen? Welke waarden staan in jouw gezin centraal en aan welk gezamenlijk doel wordt er gewerkt?

Ontdek meer

Ontwerp zonder titel (17)


HELP! Digitaal opvoeden van mijn kind

In de Week van de Opvoeding organiseert Xpeditie 3.6.0. een webinar voor ouders over schermtijd. Het webinar helpt om schermtijd op een natuurlijke manier te koppelen aan geloven en om als gezin te komen tot heldere afspraken. Een mooie tip voor de ouders uit jouw gemeente!

Ontdek meer

NBG logo

Alles samen delen

Wil je tijdens de Zondag van het Samen opvoeden ook tijdens de kinderdienst aansluiten bij het thema van de Week van de Opvoeding 'Samen delen, samen weten'? Het Nederland-Vlaams Bijbelgenootschap ontwikkelde een BijbelBasics programma die er prachtig bij past, over de eerste christenen die alles met elkaar deelden. 

Ontdek meer

Youth for Christ

(P)Übergeschikt

In (P)Übergeschikt delen ervaren Youth for Christ jeugdwerkers waardevolle inzichten voor ouders die pubers opvoeden. Naast een inspirerend boek biedt Youth for Christ ook een onlinetraining aan, waarmee je de ouders in jouw gemeente een inspirerende avond kan bieden, bijvoorbeeld in de Week van de Opvoeding. 

Ontdek meer


Thema: Samen opvoeden

Deze KerkenToolkit hoort bij het thema 'Samen opvoeden'. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.

Heb je iets voor de volgende Week van de Opvoeding?

Is jouw organisatie deelnemer van MissieNederland en hebben jullie ook aanbod beschikbaar dat een bijdrage levert aan de Week van de Opvoeding van 2023? Laat het ons weten via eelco@missienederland.nl. Of ben je geen deelnemer maar wil je daar graag over in gesprek? Neem contact met ons op! 

De wereld heeft een kerk nodig die leven brengt. Daarom verzamelen we de beste initiatieven uit ons netwerk.

Hielp deze KerkenToolkit jou om een volgende stap te zetten?

Of word persoonlijk deelnemer (vanaf € 5 per maand) en ontvang het boek Samen Jong nu cadeau

Nog meer aanbod vanuit de grootste christelijke alliantie van Nederland

bekijk alle toolkits

Toolkit_beeldmerk_grijs

MissieNederland gelooft dat Jezus de potentie heeft gegeven aan de kerk, zijn lichaam, om leven te brengen in de wereld. Met onze alliantie reiken we de kerk steeds weer een volgende stap aan om haar potentieel te verwezenlijken. Met onze KerkenToolkits helpen we je wegwijs te maken in het beschikbare aanbod van al onze alliantiepartners.

 

Kinderwerkmateriaal

Welk kindermateriaal gebruik jij voor het kinderwerk in of om jouw gemeente? Er is veel materiaal te vinden. En dat is m…
Lees verder

Week van de opvoeding 2023

Van 2 t/m 8 oktober 2023 vindt de Week van de opvoeding plaats. Organiseer een activiteit, bemoedig ouders uit je g…
Lees verder

Zomerkampen voor kinderen, tieners en jongeren

Kinderen en jongeren vinden in christelijke kampen een plek om hun geloof te delen. Uit onderzoek blijkt dat ouders hun …
Lees verder