Samen de principes van Growing Young verder implementeren

Is jouw gemeente bezig met het implementeren van de principes van Growing Young? Zou jij met andere kerken die hier ook mee bezig zijn willen optrekken om van elkaar te leren? Wil jij mee helpen om het implementeren van deze principes in de kerken van Nederland naar een hoger niveau te brengen? Dan is het Beweeg de kerk-traject: Growing Young wat voor jou en jouw gemeente.

In zes ontmoetingen, verspreid over een jaar, ga je samen met kerken en andere experts uit het MissieNederland-netwerk aan de slag rond het implementeren van de principes van Growing Young in jouw gemeente. 

Over dit traject

Wat is een Beweeg de kerk-traject?

MissieNederland beweegt de kerk om samen de missie van Jezus uit te leven in wijk en wereld. MissieNederland signaleert thema’s die de kerk belemmert om die missie uit te leven en zet de kerk in beweging rond die thema’s. In Beweeg de kerk-trajecten verzamelen mensen uit het netwerk zich om een zo’n thema concreet aan te pakken. Er zijn twee soorten Beweeg de kerk-trajecten: een innovatietraject en een toepassingstraject. 'Growing Young' is een toepassingstraject waarin deelnemers kijken hoe ze kennis en expertise rond een thema kunnen toepassen in hun eigen context. 

Wat gaan we doen?

In zes ontmoetingen brengen we voorgangers/predikanten en jeugdwerkers bij elkaar van gemeenten die bezig zijn met het implementeren van de principes van Growing Young. Door eigen ervaringen te delen en daar samen van te leren, ondersteunen en stimuleren deelnemers elkaar bij de uitvoering van de implementatie van de Growing Young-principes in hun eigen gemeente. Jij krijgt als deelnemer van het traject meer kennis van en concrete ideeën voor het aansturen van dit veranderingsproces en je wordt gestimuleerd om doelgericht aan het proces te blijven werken.

Martine-Versteeg.pngDe principes van Growing Young geven kerken een spiegel om in te reflecteren hoe zij relevant kerk-zijn voor de volgende generaties

- Martine Versteeg -

Wie kan er meedoen?*

Om deel te kunnen nemen aan dit traject moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Jouw gemeente is deelnemer van MissieNederland 
  • Jouw gemeente is al bezig met het implementeren van de Growing Young-principes
  • Je bent jeugdwerker, voorganger of professional in de gemeente (maximaal 2 deelnemers per gemeente)
  • Je wilt eraan bijdragen het werken met Growing Young in Nederland naar een hoger niveau te brengen.

*Let op! Dit traject is niet bedoeld voor mensen die wel interesse hebben in de Growing Young-principes, maar nog niet begonnen zijn om deze te implementeren in de gemeente. Wil je wel toewerken naar implementatie van de principes? Beluister de INNOV8-podcasts rond Growing Young en kom in beweging!

Wat kost dit traject?

Het meedoen aan dit traject is gratis voor deelnemende gemeenten van MissieNederland.*
Is jouw gemeente nog geen deelnemer, maar wil je dat wel worden? Dat kan voor een bedrag vanaf € 150 per jaar (afhankelijk van de grootte van je gemeente). Geef het aan bij je aanmelding óf meld je gemeente direct aan als deelnemer.

*In overleg kan er een extra bijdrage gevraagd worden voor live ontmoetingen waarvoor onkosten gemaakt worden zoals zaalhuur en catering.

Wanneer komen we bij elkaar?

De eerste online ontmoeting is op 7 oktober 2020 van 10.00 - 12.30 uur. In deze eerste ontmoeting delen deelnemers hun hulpvraag en waar ze in het proces van implementatie zijn. De trajectleiders leggen dan ook uit hoe het traject verder zal verlopen. 

Na deze eerste online ontmoeting volgen er nog 5 ontmoetingen, waarvan één ontmoeting offline plaatsvindt. De ontmoetingen zijn eens in de twee maanden, om jou de ruimte te geven het geleerde verder te implementeren. Data hiervoor worden na de eerste ontmoeting bekend gemaakt.

Afhankelijk van het aantal deelnemers en hun overeenkomsten/verschillen stellen de trajectbegeleiders één of meer groepen samen van minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers die binnen de ontmoetingen met elkaar optrekken. 

Wat moet ik regelen?

  • Overleg met de leiders van jouw gemeente of jullie als gemeente aan dit traject willen meedoen.
  • Om deel te kunnen nemen aan een Beweeg de kerk-traject moet jouw gemeente deelnemer zijn van MissieNederland. Check hier of jouw gemeente deelnemer is. Of word deelnemende gemeente van het MissieNederland-netwerk en beweeg samen met een netwerk van kerken, kerkgenootschappen en organisaties de kerk voor de missie van Jezus. 
  • Zet de datum van de eerste ontmoeting in je agenda.
  • Meld je aan via onderstaande knop en breng de kerk in beweging.