Welke invloed heeft corona op de wereldzending?

Naar aanleiding van deze vraag en de daaraan gerelateerde onderwerpen uit het trendrapport 'De toekomst van kerk en zending' startte MissieNederland in het najaar van 2020 een nieuw Beweeg de kerk-traject. Dit innovatietraject, met de titel 'Global missions na een wereldwijde crisis', bundelt de krachten van (zendings)organisaties, -teams en andere experts en professionals.

Over dit traject

Wat is een Beweeg de kerk-traject?

MissieNederland beweegt de kerk om samen de missie van Jezus uit te leven in wijk én wereld. Als netwerkorganisatie bieden we een platform voor partners die de (lokale) kerk uitnodigen, uitdagen en toerusten om in beweging te komen voor deze missie. Eén van de manieren waarop MissieNederland dat doet, is via Beweeg de kerk-trajecten. 

In deze trajecten komen experts en vertegenwoordigers uit (zendings)organisaties en gemeenten bij elkaar om de kerk verder te brengen op specifieke thema’s. Daarbij kennen we twee soorten trajecten: een innovatietraject en een toepassingstraject. 'Global missions na een wereldwijde crisis' is een innovatietraject en bundelt de krachten van (zendings)organisaties, -teams en andere experts en professionals.

Wat gaan we doen?

In vier (of vijf) online ontmoetingen van circa 1,5 - 2 uur denken we samen na over de nodige en mogelijke veranderingen binnen zendingsorganisaties en kerken als gevolg van de wereldwijde coronacrisis. Het traject verrijkt, versterkt en verbindt kennis en expertise. Deze kennis en expertise wordt vervolgens omgezet naar een concreet initiatief ter opvolging van het innovatietraject om de lokale kerk in beweging te brengen rond dit thema. Dit kan een toepassingstraject zijn, een bewustwordingscampagne, een product of iets anders.

PAG6-9 marc-2020-round.pngDe ontwikkeling van het 'tijdperk van inheemse zending' zal door de coronacrisis worden versterkt.

Download het trendrapport

Wie kan er meedoen?

Iedereen met:

 • kennis en expertise op het gebied van wereldzending.
 • de bereidheid om samen met andere experts en professionals te zoeken naar manieren om als (zendings)organisatie en/of gemeente zelf in beweging te komen.
 • de wens om de kerk constructief in beweging te brengen rond dit thema.

Dit traject is ook toegankelijk voor organisaties en gemeenten die (nog) geen deelnemer zijn van het MissieNederland-netwerk. We bundelen graag de krachten van zoveel mogelijk experts.

Wat moet ik regelen?

 • Meld je aan via onderstaande knop.
 • Zet de ontmoetingen in je agenda.
 • Deel dit traject met andere experts uit je eigen netwerk en nodig ze uit om ook deel te nemen.
 • Denk de komende tijd na over de bij dit onderwerp beschreven vragen in het trendrapport en probeer deze te beantwoorden vanuit je eigen expertise.

Wanneer komen we bij elkaar?

 • dinsdag 8 september 2020 - 1e ontmoeting
 • dinsdag 15 september 2020 - 2e ontmoeting
 • dinsdag 29 september 2020 - 3e ontmoeting
 • dinsdag 13 oktober 2020 - 4e ontmoeting
 • donderdag 29 oktober 2020  -  optioneel 5e ontmoeting

De online bijeenkomsten vinden plaats via Zoom en starten om 15.00 uur tot ongeveer 16.30 uur met mogelijke uitloop tot 17.00 uur.

Wat kost dit traject?

Meedoen is gratis op voorwaarde dat je het trendrapport gelezen hebt en tijdens het traject actief je expertise deelt :-)