Toerustingsdag netwerk MemberCare Nederland

MemberCarelogo.pngSafe and sound

Als je maar op God vertrouwt, dan ben je veilig en kan je niets gebeuren! Toch?

Tijdens de landelijke toerustingsdag van MemberCare Nederland willen we samen nadenken en in gesprek gaan over meerdere aspecten rondom het thema: Veiligheid.

Vanwege de coronamaatregelen is een fysieke ontmoeting dit jaar niet mogelijk en zal het programma online worden aangeboden via Zoom.

Zowel voor individuen als voor organisaties en hulpverleners is het goed om na te denken over verschillende veiligheidsaspecten binnen hun missie:

  • Hoe ga je om met ethische dilemma’s bij veiligheidsmanagement?
  • Welke risico’s neem je?
  • Welke rol speelt je geloof daarin?
  • Hoe kom je van papieren tijgers (zorgpolicies) naar goede zorg voor medewerkers?
  • Hoe ontwikkel je een policy die ook daadwerkelijk ondersteunend is in het veld?
  • Welke partijen spelen een rol en hoe ga je daar goed mee om?
  • Hoe bereid je je voor op incidenten?
  • Hoe ga je om met informatiebeveiliging?

Evenwichtig en doordacht beleid helpt je om beslissingen te nemen in situaties waarin jouw keuze altijd consequenties heeft: voor jezelf, en achterblijvers.

Global Risk Advice, expert op het gebied van veiligheid, faciliteert deze dag met presentaties en toepassingen. Ze delen hun expertise met ons en nemen ons op een interactieve manier mee langs verschillende aspecten rondom het thema veiligheid.

Het programma bestaat uit een ochtendsessie van 10.00 – 12.00 uur en een middagsessie van 13.00 – 15.00 uur. Tussen 12.00 – 13.00 uur is er tijd om te lunchen en even de benen te strekken voor wie dat wil.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Bereid je voor

Voor de online bijeenkomst van MemberCare maken we gebruik van het programma Zoom. Dit programma kun je nu alvast downloaden. MissieNederland maakte een handleiding, zodat je - mocht je nog geen ervaring met het programma hebt - makkelijk op weg kan.

Bekijk de handleiding
Zoom-MissieNederland-paginaversie.png