Veiligheid in 't buitenland

Online toerustingsavond voor thuisfrontteams

Speciaal voor thuisfrontteams organiseren we samen met organisaties uit het MissieNederland-netwerk een toerustingsavond via Zoom op donderdag 19 mei 2022, dit keer gaat het over Veiligheid in ’t buitenland.

Het doel van deze avond is om jouw thuisfrontteam meer te leren over de issues die er kunnen spelen rondom veiligheid en wat je hierin heel praktisch als thuisfrontteam kan betekenen voor je zendeling. Deze avond is ook erg interessant voor werkers die (nog) geen thuisfrontteam hebben. 

Is het onderwerp veiligheid belangrijk voor een thuisfrontteam?

Door op de sterren te navigeren, bracht de groep zendelingen zichzelf in veiligheid. Kort na hun ontsnapping keerden de zendelingen per vliegtuig terug naar de Verenigde Staten, waar ze herenigd werden met de vijf gijzelaars die eerder waren vrij gelaten. - krantenbericht 22 december 2021

Als je als buitenlander een auto-ongeluk veroorzaakt ben je altijd fout, zelfs als je niets verkeerd hebt gedaan. In hoeverre houden we rekening met onze kleding in de cultuur waarin we wonen of wanneer we als thuisfrontteam op bezoek komen, respecteren we dan de regels en gewoonten van het land waarin onze zendeling woont en werkt?

Wat betekent veiligheid voor jou als buitenlander in een ander land? In hoeverre maken de omstandigheden dat het niet veilig is of in hoeverre is het zo dat we daar zelf ook een rol in kunnen spelen? Hoe kan jouw zendeling zich daarop voorbereiden voor vertrek, maar ook mee omgaan tijdens het verblijf in het buitenland? Welke rol heeft social media hierin? Wat betekent het onderwerp veiligheid voor jullie als thuisfrontteam?

Programma

We starten om 19:30 uur en sluiten het programma af rond 22:00 uur. Tussendoor hebben we een kwartier pauze. Kijk bij 'Programma' voor meer informatie. 

Zoom

De online toerustingsavond vindt plaats via Zoom. Mocht je met meerdere thuisfrontteamleden willen deelnemen aan deze avond dan is het belangrijk dat iedereen zich apart aanmeldt. Hiermee kunnen we het aantal beschikbare plekken binnen Zoom reguleren. Mocht je met meerdere leden in dezelfde ruimte via hetzelfde scherm mee willen doen, dan is dat wel mogelijk. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De kosten voor de toerustingsavond zijn €5,- per persoon (of aanmelding). Na aanmelding ontvang je een factuur die je via de opgegeven machtiging of zelf via iDeal of overboeking kunt betalen.